Sfeervol uit eten in Schalkwijk – Centrum Schalkwijk

Sfeervol uit eten in Schalkwijk

Sfeervol uit eten in Schalkwijk

foto: Selime van het gloednieuwe restaurant Moda

Centrum Schalkwijk is een bijzonder en sfeervol restaurant rijker! Aan de Europaweg pronken in grote letters op de ramen “Moda Restaurant en Party center. ALL YOU CAN EAT”.

Selime: ‘Moda is een samenwerking tussen mijzelf en mijn zoon Ferdi (29). Het heeft een all you can eat systeem. Wat betekent dat mensen voor één aantrekkelijk bedrag twee uur kunnen ontbijten, lunchen of dineren. We zijn geïnspireerd door een restaurant met open buffet in Allagna, Turkije, waar wij tijdens onze vakanties regelmatig met de hele familie naartoe gingen. Ik vond dat prachtig. Dat je precies kon zien hoe het eten bereid werd en dat je de tijd kon nemen. Eten is een moment van samenkomen en genieten. Daarom is de sfeer ook belangrijk. Daar hebben we echt ons best op gedaan.

Moda is géén Turks restaurant, maar een restaurant met zowel Turkse als westerse invloeden. Daar hebben we bewust voor gekozen omdat we graag mensen van verschillende culturele achtergronden bereiken. We doen ook gewoon mee met kerst. We hebben kerstbomen staan en een kerstmenu. Het feit dat wij moslim zijn, zegt niet dat we niet met elkaar mee willen delen in de feestvreugde, dus die sfeer faciliteren we graag.

Verder varieert het menu regelmatig en kun je altijd kiezen uit verschillende vers bereide opties. Denk aan kikkererwtensalade, linzen kofte, kippensoep, gegrilde vlees en groenten, Turkse broden en pizza’s en verschillende soorten toetjes. Voor de kinderen is er een uitgebreid friteuse menu. En binnenkort is de ruimte boven af te huren voor feesten en partijen.

Wij zijn Zaandammers die per toeval in Schalkwijk terecht zijn gekomen. Maar eigenlijk geloof ik niet in toeval dus dat er een geschikte ruimte voor ons in Schalkwijk opdook, moest zo zijn. We zitten nu op zaterdagen al bijna vol. En de zondagochtenden zijn zo druk dat we mensen weg moeten sturen!

Het uitgebreide menu vind je op www.moda-restaurant.nl.


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties