Amsterdam Staff Songsters op 11 mei – Centrum Schalkwijk

Amsterdam Staff Songsters op 11 mei

Amsterdam Staff Songsters op 11 mei

De Amsterdam Staff Songsters is het toonaangevende koor van het Leger des Heils, samengesteld uit heilssoldaten uit heel Nederland (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden). Deze grote groep komt op zaterdag 11 mei om 15:00 uur voor ons optreden op het plein bij de Blokker.

De naam Amsterdam Staff Songsters is de officiële benaming en stamt uit de tijd dat het hoofdkwartier van het Leger des Heils was gevestigd in Amsterdam. Tegenwoordig staat het hoofdkwartier in Almere. Op deze locatie repeteert het koor wekelijks op vrijdagavond.

Eén keer per maand trekt het koor een weekend het land in om naast concerten ook optredens te verzorgen in tehuizen, opvangcentra, gevangenissen etc. De dienst op zondag wordt geleid door de algemeen leider met medewerking van het koor.

Het repertoire is zeer afwisselend van moderne gospel tot klassieke koormuziek, maar met de altijd terugkerende boodschap dat God ieder mens liefheeft en dat wie in Hem gelooft het eeuwige leven ontvangt!

Het koor heeft een begeleidingsgroep bestaande uit piano, bas en drums. De muzikale leiding is in handen van Roel van Kesteren. Algemeen leider is majoor Caroline Roos. Het koor heeft verschillende cd’s opgenomen. Naast de reguliere optredens zijn de Amsterdam  Staff Songsters ook regelmatig te zien en te beluisteren op de nationale televisie en radio.

 
Reacties