Bereikbaarheid – Centrum Schalkwijk

Bereikbaarheid

Centrum Schalkwijk wordt de komende jaren vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum. Hier lees je meer over de bereikbaarheid van het centrum tijdens de werkzaamheden.

Gevolgen voor bereikbaarheid bouw Florida brug

In de periode rondom de bouw van de nieuwe Floridabrug, wordt er een tijdelijke verkeersituatie ingericht. Deze verkeerssituatie heeft met name invloed op het verkeer op de Briandlaan. Hier wordt ter hoogte van de bouwlocatie op het Floridaplein een deel van de rijbaan in zuidelijke richting afgezet tijdens de heiwerkzaamheden. Dit is noodzakelijk om voldoende veilige werkruimte te creëren. Om het verkeer in goede banen te leiden wordt het verkeer op de Briandlaan omgeleid via verkeersregelaars en tijdelijke verkeerslichten.

De bestaande Floridabrug blijft tijdens de bouw van de nieuwe brug gewoon in gebruik als toegangsweg richting het winkelcentrum. Na de heiwerkzaamheden kan het verkeer weer in beide richtingen gebruik maken van de Briandlaan, maar wel met versmalde rijstroken.

Voetgangers

Tijdens de werkzaamheden is het winkelcentrum voor voetgangers gewoon bereikbaar. De looproutes worden met borden aangegeven.

Fietsers

Voor fietsers wordt een omleiding ingesteld vanaf het Roosje Vospad via de Briandlaan en de Floridabrug. De fietsverbinding over het Californiëplein vervalt tijdens de werkzaamheden.

LET OP: Vanaf eind september 2019 zal de bevoorrading van de winkels plaatsvinden vanaf de Aziëweg, door de Tunispassage (zijkant van de Dekamarkt). Dit betekent dat de vrachtwagens halverwege de Tunispassage een stukje over het fietspad zullen rijden. Dit wordt met borden aangegeven, zodat zowel fietsers als ook de vrachtwagens zich bewust zijn van deze verkeerssituatie.

Auto en bus

Voor auto en busverkeer zijn er geen gevolgen voor bereikbaarheid van het winkelcentrum. De werkzaamheden vinden plaats op de parkeerplaatsen van het Californiëplein en het Floridaplein.

Parkeren

De parkeerplekken op het Floridaplein vervallen. Alternatief hiervoor is de parkeergarage waar voldoende parkeerruimte is. De parkeergarage is vanaf het Rivièraplein te bereiken. In september wordt de routing voor auto’s en voetgangers in de garage aangepast en verbetert.

Parkeren voor mindervaliden

Vanaf 23 september 2019 zullen de parkeerplaatsen voor mindervaliden op het Floridaplein komen te vervallen. In de parkeergarage komen extra parkeerplekken voor mindervaliden. De looproute van de parkeergarage naar het winkelcentrum wordt verbeterd zodat iedereen op een veilige manier het winkelcentrum kan bereiken. De plekken op het Rivièraplein zullen eveneens blijven bestaan.

Markt

Vanaf 1 juli 2018 staat de markt op een andere locatie. Deze staat op de parkeerplaats bij van de voormalige Rabobank aan de Costa del Sol tot aan de zij-ingang van de Hema op de parkeerplaats aan de Europaweg.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen dan kun je contact opnemen met Max Lether, bouwmanager, op werkdagen via 06 55 38 84 18 of via m.lether@fakton.com.

Vanaf juni 2019 kun je voor  vragen, klachten of opmerkingen tijdens de bouw van de brug contact opnemen met Arie Bootsma, uitvoerder, op werkdagen aanwezig in de bouwkeet of bereikbaar via Arie.Bootsma@bam.vom

 

Actuele informatie en het overzicht van de werkzaamheden vind je op www.haarlem.nl/centrumschalkwijk.