Centrum Schalkwijk gaat klassiek! – 17 juni 12:30 uur – Centrum Schalkwijk

Centrum Schalkwijk gaat klassiek! – 17 juni 12:30 uur

Centrum Schalkwijk gaat klassiek! – 17 juni 12:30 uur

Na een enthousiast ontvangen 1e concert van 29 april jl, zal het tweede concert in het winkelcentrum Schalkwijk plaatsvinden op zaterdag 17 juni van 12.30 tot 13.15.

 

Het optreden zal worden verzorgd door twee fluitisten, Aysha Wills en Marti Santacana.

 

Aysha Wills

Marti Santacana

Beide fluitisten hebben al vele optredens verzorgd en prijzen gewonnen.

Zo won Aysha (geboren in Canada) in 2009 de eerste prijs op het nationale Concours De Musique in Montreal. In Nederland heeft ze al vaak opgetreden met oude muziek ensembles zoals de Nieuwe Philharmonie Utrecht en het Sweelinck orkest van het Conservatorium van Amsterdam. Zij heeft ook vorig jaar opgetreden op het Bach Festival Dordrecht. Zij is een van de oprichters van het Frottola Kwintet, een ensemble met een snelgroeiende reputatie.  Recent  heeft zij gespeeld onder leiding van gerenomeerd dirigent Ton Koopman. Zij studeerde, in Toronto, op haar zestiende af, en vervolgde haaar studie aan het Conservatorium van Amsterdam om daar oude muziek en klassieke muziek te studeren .

Marti (geboren in Spanje) studeerde aan het conservatorium in Barcelona en sloot in 2016 zijn bachelor Classical Flute af om vervolgens zijn studie voort te zetten aan het conservatorium in Amsterdam voor zijn Orchestral Master. Hij volgde meerdere masterclasses en won in 2014 én 2015 de 2e prijs in de Barcelonoa Arjau competition. Hij is lid van het Nationaal Jeugd Orkest en heeft gespeeld in meerdere orkesten, waaronder het Metropole Orkest Akademie, JOIC Tarragona Youth orchestra, Collegium Musikum Berlin).

Programma :
Willem de Fesch – Sonate in E klein voor twee fluiten
Wilhelm Friedemann Bach – Sonate in E klein voor twee fluiten
Koh-Icci Hattori – Dialogue voor Twee Fluiten
Friedrich Kuhlau – Grand Duo Brilliant Nr 1
Toegang: gratis

Volgende concerten: 21 oktober en 16 december 

Het concert is tot stand gekomen in samenwerking met het winkelcentrum Schalkwijk, de Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk en het Conservatorium te Amsterdam.

 
Reacties