Centrum Schalkwijk straks – Centrum Schalkwijk

Centrum Schalkwijk straks

Centrum Schalkwijk wordt de komende jaren in fases vernieuwd vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum. Hoe gaat het straks worden? 

Ontwikkelingen fase 1

De nieuwbouwplannen voor Centrum Schalkwijk 1e fase dragen bij aan een verbetering van de kwaliteit en leefbaarheid van de omgeving van het winkelcentrum. Er komen woningen, winkels, een bioscoop en horeca bij en de buitenruimte wordt vernieuwd. De strategische uitbreiding van het winkelaanbod en looproutes in het winkelcentrum zorgen voor een versterking van de aantrekkingskracht.

In de 1e  fase gaat het om 3 bouwlocaties, namelijk het Florida- en Californiëplein, de Nicepassage en het zuidelijk deel van Andalusië. Op het Floridaplein komen winkels, horeca, een parkeergarage en nieuwbouwwoningen. Daartegenover ligt de Nicepassage, de huidige oostelijke ingang van het winkelcentrum. Hier wordt gewerkt aan de komst van een bioscoop, horeca en winkels.

Floridaplein

De huidige openbare ruimte (nu het parkeerterrein aan de oostkant van het winkelcentrum) wordt bebouwd met een combinatie van bouwblokken met supermarkten, andere winkels, wonen, parkeren, horeca en een bioscoop.

‘Floridablok’

In het ‘Floridablok’ worden woningen, Albert Heijn, Aldi en aanvullende winkels en horeca gevestigd en is er gelegenheid voor terrassen aan het nieuwe Marktplein en de waterkant. Deze multifunctionele gebiedsontwikkeling omvat daarnaast een bovengrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen.

Van de 156 appartementen in dit blok zijn 120 appartementen bestemd voor de verhuur in de vrije sector en 36 appartementen worden verhuurd aan zorginstelling Philadelphia. Alle appartementen worden gasloos opgeleverd. De daken van de woningen worden voorzien van zonnepanelen.

 

Nicepassage

Tegenover het Floridaplein  ligt de Nicepassage. Dit is nu oostelijke ingang van het winkelcentrum. Hier wordt gewerkt aan de komst van een bioscoop, horeca en winkels.

 

Meer informatie