de Nederlandse Popacademie presenteert … (20 juli) – Centrum Schalkwijk

de Nederlandse Popacademie presenteert … (20 juli)

de Nederlandse Popacademie presenteert … (20 juli)

Op 20 juli kunnen we weer genieten van de muziek van  leerlingen van de Nederlandse popacademie. Deze keer bijten Simon en Tess samen de spits af en zal daarna Anna een solo optreden verzorgen.

Over Tess en Simon – Tess Merenthe (17 jr.) en Simon Daniël (17 jr.) zijn een Utrechts muziekduo. Ze begeleiden zichzelf met piano en gitaar.

Tess is singer-songwriter en pianist. Ze komt uit een muzikaal gezin en heeft een absoluut gehoor. Ze maakt al haar hele leven muziek en gaat komend jaar beginnen aan de Herman Brood Academie in Utrecht om daar de muziek nóg serieuzer aan te pakken.

Ook Simon is singer-songwriter en begeleidt zichzelf met gitaar. Zijn opa is zijn grootste inspiratie; hij kon door ziekte geen piano spelen. Dit was voor Simon de aanleding om zichzelf te leren muziek te maken en daarna door te groeien.

Anna Dijkstra – Rustige, melancholische muziek, begeleid door piano of gitaar. De lyrics vinden zijn inspiratie in situaties die recht uit het leven gepakt zijn, persoonlijke ontberingen of juist de schoonheid van het leven en de wereld. Relatief simpel gitaarspel wordt afgewisseld met opvallende jazz-akkoorden, waardoor een mix ontstaat tussen haast deprimerende melodieën en vrolijke begeleiding.

 

Tot dan?!

 

 

 

 
Reacties