De Trendshop – Centrum Schalkwijk

De Trendshop

De Trendshop

Veertien jaar geleden kwam Edwin van der Linden (44) in de gelegenheid om de Trendshop van zijn stiefvader over te nemen in het winkelcentrum. Sindsdien houdt hij zich bezig met de laatste trends op het gebied van sieraden en tassenmode. En daar is hij goed in!

 “Dat is het leuke van een winkel hebben. Dat je iets inkoopt wat je zelf hebt uitgezocht en wat vervolgens heel goed verkoopt.”

Edwin: “Wat ik met de Trendshop probeer te doen, is een breed publiek aanspreken door de laatste ontwikkelingen op modegebied bij te houden. Ik volg de bladen, televisieprogramma’s, ga naar beurzen en kijk wat er bij de leveranciers ligt. Aan de hand daarvan maakt ik een inschatting van wat goed zal verkopen. Ik heb een heleboel basis artikelen die terugkomen. In de sieraden is een hartje, bijvoorbeeld een hartje. Die zal altijd gewild blijven. Maar verder doe ik de inkoop op gevoel. Soms zit ik er weleens naast, maar over het algemeen gaat dat heel goed.

Het assortiment van Trendshop verandert continu. In Amsterdam lopen veel verschillende mensen rond, maar hier moet je elke week dezelfde groep mensen boeien. Ik richt me hierbij op verschillende soorten tassen, portemonnees, riemen en sieraden van goud, zilver en staal. Daarbij speel ik ook in op de verschillende seizoenen. Nu in de zomer koop ik bijvoorbeeld veel lichtgekleurde tassen, reiskoffers en enkelbandjes in. Daarnaast prik ik veel gaatjes, daar sta ik om bekend en dat kan heel grappig zijn. Dan heb ik ineens een stel nerveuze, giechelende tieners in de winkel staan.

Vroeger stond mijn vader op de markt. Toen ging ik altijd al mee op inkoop, zo ben ik erin gegroeid. Het is leuk om mensen te helpen en hen iets te verkopen waar ze blij van worden. Dat is het leuke van een winkel hebben. Dat je iets inkoopt wat je zelf hebt uitgezocht en wat vervolgens heel goed verkoopt.”


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties