Dr. Mobile: De duurzame reparateur – Centrum Schalkwijk

Dr. Mobile: De duurzame reparateur

Dr. Mobile: De duurzame reparateur

Dr. Mobile, Achmed Izzetdin (43), is een techniek-freak! Op zijn vijfde sleutelde hij al aan de radio van zijn vader. Nu opent hij een derde vestiging van zijn reparatiebedrijf in winkelcentrum Schalkwijk.

 

Achmed: ‘Dr. Mobile bestaat nu zeven jaar. Ik begon met een vestiging in Roermond, toen eentje op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem en nu eentje in winkelcentrum Schalkwijk. Uiteindelijk wil ik aan elke kant van Haarlem een vestiging hebben. Ik hou van Haarlem, ik hou van de mensen hier en voel me hier thuis. Ik wil graag op een positieve manier onderdeel zijn van de community.

 

Sinds mijn vijfde sleutel ik al aan apparaten. Als eerste heb ik de radio van mijn vader gerepareerd. Geen idee hoe ik dat geleerd heb… Ik wist gewoon hoe het moest. Ik durfde dingen open te maken en aan te raken. Ik durfde risico te nemen en kapotte onderdelen te solderen. Ik vroeg me altijd af: Wat is dit? Hoe werkt dit? Zo repareerde ik in de jaren ’80 de videorecorder van mijn zus, in de jaren ’90 sleutelde ik aan computers en sinds 2009 repareer ik ook telefoons. Ik wil altijd alles beter maken.

 

Ik heb een Master in de IT en wilde eerst graag een baan als IT consultant bij de ABN AMRO, waar ik tijdens mijn studie in de postkamer werkte. Maar op de een of andere manier kreeg ik de kansen niet. Dat is waarom ik uiteindelijk een eigen bedrijf ben begonnen. Nu ben ik zo trots om in de reparatie-business te zitten. Ik vind het heel belangrijk dat we als samenleving meer recyclen. Daarom ben ik blij met het pand in winkelcentrum Schalkwijk. Het is een stuk groter dan ons pand in het centrum, waardoor we ook weer ruimte hebben voor laptop- en computerschermen. Het is zo belangrijk voor het milieu dat we niet bij elke beschadiging een nieuw apparaat aanschaffen. We moeten allemaal ons steentje bijdragen, zodat onze kinderen ook nog schone lucht en schoon water hebben.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties