Informatiemarkt over Europawegzone (25 en 30 nov)

Over de Europawegzone

In de zone rondom de Europaweg wordt veel vernieuwd. De herontwikkeling van Centrum Schalkwijk is in volle gang en ook in Schalkwijk-Midden wordt volop gebouwd. Daarnaast wordt hard gewerkt aan plannen voor het Knooppunt Haarlem Nieuw-Zuid. Op die plek komt een busstation met ondergrondse fietsenstalling, om de toekomstige groei van het openbaar vervoer op te vangen. Rondom het knooppunt ontstaat een gemengde stedelijke omgeving, waar Haarlemmers wonen, werken en ontspannen. De Europaweg zelf krijgt een heel nieuw profiel, waarin de fietser en voetganger alle ruimte krijgen. Zo werken we aan de mobiliteit van de toekomst.

Fotografie AvdMeer

Informatiemarkt

Op vrijdag 25 en woensdag 30 november organiseert gemeente Haarlem twee informatiemarkten in Centrum Schalkwijk over de ontwikkelingen aan en om de Europaweg, waaronder Centrum Schalkwijk, Schalkwijk-Midden en Knooppunt Haarlem Nieuw-Zuid.

Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om toelichting te geven op de plannen en vragen te beantwoorden.  Zij ontvangen je graag met een goede kop koffie van een Haarlemse barista en een lokale lekkernij van de bakker. Ook zijn er op woensdag twee rondleidingen om je mee te nemen in de plannen voor de openbare ruimte bij de Ceylonpoort in Centrum Schalkwijk. Benieuwd? Kom dan langs, Gemeente Haarlem ziet je graag!

Waar:                           Centrum Schalkwijk, middenplein (bij Hema)

Wanneer:                     Vrijdag 25 november van 13.00 uur – 17.00 uur en woensdag 30 november van 14.00 uur – 19.00 uur

Rondleidingen:             Woensdag 30 november om 15.30 uur en 16.30 uur

Meer informatie over de vernieuwing van de Europawegzone vind je ook op www.haarlem.nl/europaweg.

Deel dit evenement: