Korendag (3 dec)

Maar liefst 8 koren uit Haarlem en directe omgeving treden op 3 december op in Centrum Schalkwijk.

10.30-10.50 —-> Get Together Again

11.00-11.20 —-> De Shuffles 

11.30-11.50 —-> N.O.G Concertkoor

12.00-12.20 —-> Zandvoorts Vrouwenkoor

12.30-12.50 —-> Coro Cantoro 

13.00-13.20 —-> Voices collective

13.20-13.40 —-> Beachpopsingers 

14.00-14.20 —-> Amsterdams Turks Volksmuziek Koor 


Voice Collective

Voice Collective is een gezellig koor met een leuk en swingend vier- tot zes-stemmig repertoire. Ze zingen van popklassiekers tot actuele hits, van mooie ballads tot uptempo nummers! Sinds september 2009 zingt dit koor onder de bezielende leiding van Jeroen J. Vermeulen, bekend dirigent van diverse koren in Haarlem e.o.
Het koor wordt begeleid door een vaste pianiste.

Voice Collective

The Beachpopsingers

The Beachpopsingers is een gemengd popkoor dat 4 stemmig zingt. Het koor bestaat uit ongeveer 30 zangers en zangeressen van jong tot oud. Leeftijd doet er niet toe en het is niet belangrijk dat je supergoed kunt zingen, want plezier in zingen staat voorop. The Beachpopsingers lijkt net een grote familie; de meeste koorleden zingen al heel lang bij het koor, maar ook verwelkomen ze nog regelmatig nieuwe leden.

Arno Westenburger is de dirigent en staat vanaf dag 1 voor dit koor. Hij arrangeert popsongs zodat ze geschikt zijn voor sopranen, alten, bassen en tenoren. Ralf van der Ham begeleidt het koor op elektrisch of akoestische gitaar, Thomas van Kuilenburg drumt en aan de piano zit Kirill Kozlov.

The Beachpopsingers

Nieuw Operette Gezelschap Concertkoor

Het N.O.G bestaat dit jaar 67 jaar. Van oorsprong is het een operette vereniging maar omdat de kosten voor operette-uitvoeringen zo enorm gestegen is, hebben de leden besloten om alleen hetgeen te doen waar ze het beste in zijn: ZINGEN! Ze geven optredens onder de naam N.O.G. Concertkoor in verzorgings- en bejaardentehuizen. Het gezellig koor en bestaat uit 21 leden, normaal onder leiding van dirigent Wim de Vries. Op dit moment wordt de dirigent, wegens ziekte, vervangen door pianiste Elizabeth Scarlat.

N.O.G. Concertkoor

Coro Cantoro

Het hoofddoel van Coro Cantoro is bijdragen aan het verbreiden van de Afro-Cubaanse en Zuid- Amerikaanse zang en muziek, waarbij plezier in het zingen centraal staat. De universele taal van de zang/muziek draagt volgens Coro Cantoro bij aan het slaan van bruggen tussen de diverse culturen. Vandaar de veel gehoorde uitspraak van Jorge Martínez Galán: “Doe maar lekker zingen!”.

De betekenis van Coro Cantoro is ‘zingen uit het hart’. Kwaliteit, spontaniteit en vrolijkheid zijn hierbij sleutelbegrippen en kenmerken van de identiteit. Iedereen – ongeacht achtergrond, ras, religie, of levensovertuiging – kan op basis van wederzijds respect lid worden van Coro Cantoro. Niet zo vreemd dus dat Coro Cantoro ook wel het ‘zonnigste’ koor van Nederland wordt genoemd..!

Eén van de uiterlijke kenmerken van de identiteit van Coro Cantoro is de witte kleding die de leden bij optredens dragen. Zo heeft het koor ook een spiritueel tintje, want wit staat voor zuiverheid en voert ook terug naar de Afro-Cubaanse traditie.

Coro Cantoro

Amsterdams Turks Volksmuziek Koor

Het Amsterdams Turks Volkmuziek Koor heeft, hoe kan het ook anders met deze naam, een passie voor Turkse volksmuziek. Het gemengde koor telt 26 zangers en wordt gedirigeerd door Muziek docent en jazz zanger Yaşam Hancılar. 

Sinds 2019 is het koor uitgebreid met een vaste orkest, dat bestaat uit amateur- en semi professionele muzikanten. Het orkest wordt begeleid door muziek docent Burak Dolutaş. 

Turkse volksmuziek is rijk aan technieken, stijlen en melodieën, die eeuwenoude verhalen vertellen uit de samenleving. Het is een traditie. Deze traditie wil het koor in ere houden en voort laten leven.

Bij het Amsterdams Turks Volksmuziek Koor is iedereen welkom en ze werken graag mee aan alle mogelijke initiatieven die als doel hebben amateur zangers, groepen of koren samen te laten zingen om zo prachtige voorstellingen te verzorgen. 

Amsterdams Turks Volkmuziek Koor

Zandvoorts Vrouwenkoor

Het Zandvoorts Vrouwenkoor bestaat uit ruim 25 zangeressen en zingt een verrassend en veelzijdig repertoire; soms serieus soms ook eigenzinnig en altijd met durf en humor. Tijdens hun optreden in Centrum Schalkwijk zingt het koor gospelliederen  en oude muziek van Henry Purcell. Het optreden sluiten ze af met de musical song ‘Out of my dreams’ uit de musical Oklahoma.

Het Zandvoorts Vrouwenkoor wordt op piano begeleid door Elizabeth Scarlat.

Zandvoorts Vrouwenkoor

Get Together Again, gospelkoor

Get Together Again is een gospelkoor met een kleine 30 leden. Het koor zingt een zeer gevarieerd repertoire, van traditionele gospel tot soft-rockgospel of gospelliederen met een jazztint. Ook Afrikaanse gospel wordt gezongen.

Marieke Zondervan is de dirigent van het koor en Jaap Brackman begeleidt het koor op piano.

Get Together Again

De Shuffles

De Shuffles zingen heel toegankelijke popmuziek vanaf de jaren 60. Het is een groep zangeressen met hechte vriendschappen, jarenlange contacten en ontzettend veel plezier in samen en voor anderen zingen. Het repertoire is voor het publiek altijd weer een feest van herkenning. 

Een popkoor zoals zoveel andere, maar met diepe vriendschappen, veel plezier en de wil om het iedere keer weer beter te doen.  

De Shuffles

Deel dit evenement: