Een gratis plant bij Lansuplant – Centrum Schalkwijk

Een gratis plant bij Lansuplant

Een gratis plant bij Lansuplant

Foto vlnr: Eric, Samantha en Richard. 

Eric Ligthart (49) runt samen met zijn neven Richard en Peter Lansue de bloemenkiosk Lansuplant, gestart door de vader van Richard en Peter in 1976. Het familiebedrijf overleeft elke verhuizing.

Eric: ‘Lansuplant heeft op haar piek dertien franchise locaties gehad, waaronder deze zaak in Schalkwijk. Het aantal winkels hebben we op een gegeven moment gehalveerd, omdat we meer richting de export wilde. Daar hadden we een goede reden voor.

Om bloemen vers te houden, moet je een groot verloop hebben. We verdienen dus liever een duppie op veel bloemen dan een euro op weinig. Daarom exporteren we ook naar Zweden en Frankrijk, waardoor we groots kunnen inkopen en de prijs laag kunnen houden. Dat vinden we ook leuk. We vinden het gezellig om veel publiek over de vloer te krijgen. Zo kun je lekker bezig blijven en sta je eigenlijk nooit te wachten. En je handel blijft vers omdat je snel uitverkoopt.

Achttien jaar terug leek centrum Schalkwijk ons een goede locatie en dat is het ook gebleken. We zijn begonnen in het oude ABN AMRO kantoor, dat was een top locatie. Toen hebben we een tijdje in een bouwkeet gezeten en omdat ze nu gaan beginnen met graven, moesten we ruimte maken. Dat was even spannend, maar een week voor we weg moesten, kwam vastgoedeigenaar Hoes met een prachtige aanbieding. Nu zitten we nog steeds aan de buitenkant bij het parkeerterrein in een pand van 320 m2. Wat wil je nog meer?

Na achttien jaar weten mensen ons gelukkig goed te vinden. Dat komt omdat we een geweldig team hebben staan: actief, verzorgend en klantvriendelijk. Er is altijd reuring. Toen we maandagochtend dus de deuren van ons nieuwe pand openden, was het net zo druk als vorige week zaterdag. En om dat te vieren krijgt iedere klant deze week een gratis plant.’

Lansuplant zit in het pand waar voorheen de ABN AMRO zat, onder de V&D.


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties