In the Spotlight; ‘huisfotograaf’ Daan Ruijter – Centrum Schalkwijk

In the Spotlight; ‘huisfotograaf’ Daan Ruijter

In the Spotlight; ‘huisfotograaf’ Daan Ruijter

Mensen die regelmatig in Centrum Schalkwijk zijn, hebben hem vast eens zien lopen. De bevlogen huisfotograaf van Centrum Schalkwijk; Daan Ruijter.

Ruijter (41): ‘Ik ben al vier jaar bijna wekelijks met mijn camera in het centrum te vinden en ik ben nog steeds niet uitgekeken. Sinds ik aan het fotograferen ben geslagen, heb ik een passie voor documentaire fotografie. Dat betekent dat ik mensen het liefst in hun natuurlijke setting fotografeer. Sinds 2017 ben ik met mijn vrije werk vaste exposant tijdens ‘Kunstlijn Haarlem’. Daarnaast werk ik voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Metro en Centrum Schalkwijk.

Elke twee weken ga ik met een journalist op pad om de mensen uit het centrum een gezicht te geven. De 50 portretten van ondernemers die je op banners door het centrum ziet hangen, zijn ook door mij gemaakt. Wat ik leuk vind aan dit werk is dat je in contact komt met het publiek. Dan merk je hoe begaan iedereen hier is met het winkelcentrum. Hoe hard men werkt om er, ondanks de huidige uitstraling, een fijne plek van te maken.

Uiteindelijk maken de mensen de plek. Er hier is zo’n grote diversiteit aan bewoners. Dat zie je zowel terug in het publiek als de ondernemers. Denk aan de verschillende etnische achtergronden, de ouderen maar ook steeds meer jonge gezinnen die gezellig komen shoppen. Dit centrum is van en voor iedereen. Ik ben benieuwd hoe de verbouwing zich gaat ontwikkelen. Schalkwijk verdient het om het talent, doorzettingsvermogen en de creativiteit van haar bewoners in het centrum terug te zien.’

Meer informatie over Daan zijn werk vind je op zijn website: https://www.daanruijter.com/

 
Reacties