In the spotlight: restaurant Mayflower – Centrum Schalkwijk

In the spotlight: restaurant Mayflower

In the spotlight: restaurant Mayflower

Acht jaar geleden gaf Billy Tse (35) een goede baan op bij KLM om restaurant Mayflower aan de Europaweg van zijn ouders over te nemen. Wat blijkt, de Chinese keuken is nog altijd razend populair.

Billy Tse: ‘Acht jaar geleden kwam mijn vader bij me en zei: “Zoon, mijn APK is over datum, wil jij de zaak overnemen?” Toen moest ik even overleggen thuis, want ik had een goede baan bij KLM als planner op Schiphol. En ik ken het restaurant leven, maar mijn vrouw is er niet mee opgegroeid. Vanaf mijn veertiende stond ik sinaasappels te persen en drankjes in te schenken.

Ik kon Mayflower niet ten onder laten gaan. Mijn ouders zijn met drie Frank naar Nederland gekomen en hebben het helemaal zelf opgezet. De Chinese manier van snijden is heel speciaal. Mijn vader zag als gauw mijn talent, dus ik stond al vroeg in de keuken. Maar niet iedereen kan het en bij ons wordt bijna alles nog steeds op authentieke wijze gemaakt.

Dat maakt het meteen ook lastig om goed personeel te vinden voor in de keuken. Daarom heeft de Vereniging van Chinese Eigenaren mij gevraagd om les te geven op koksopleidingen. Dat doe ik met veel plezier. Leerlingen vinden de Chinese kookwijze fascinerend en ik heb er nu zelfs eentje in de keuken werken.

Na 34 jaar staan we gelukkig nog heel stevig. De afhaal is razend populair, dus mijn focus ligt nu op het restaurant weer voller krijgen. Want dat is toch een veel rijkere ervaring. Daarom ben ik aan het moderniseren. We hebben net de vloer en het plafond vernieuwd en de muren opnieuw behangen. Het ouwelijke is eraf en het ziet er nu stijlvol Chinees uit. Het is echt moeite waard om weer een keertje te komen eten.’

 

 
Reacties