Jan Konijn: “Wat doet u voor de buurt?” – Centrum Schalkwijk

Jan Konijn: “Wat doet u voor de buurt?”

Jan Konijn: “Wat doet u voor de buurt?”

Binnenkort is het Burendag, een mooi moment om stil te staan bij wat we voor onze omgeving doen. Voor mij is burendag een dag waarop ik extra moeite doe om het contact met mijn buren te verbeteren. Bijvoorbeeld door kennis te maken met nieuwe bewoners. Al is het alleen om ervoor te kunnen zorgen dat hun planten niet uitdrogen als ze op vakantie gaan. Maar nog belangrijker, omdat een kennismaking leidt tot saamhorigheid en saamhorigheid van groot belang is voor de verdraagzaamheid in de wijk.

 We hebben ontzettend veel verschillende culturen in Schalkwijk. En als je mensen kent, kun je beter met verschillen tussen mensen omgaan. Dat doe je al door elkaar gedag te zeggen op straat of elkaar te hulp te schieten. Zorgen dat je met elkaar op goeie voet staat. Ik heb geen hond, dus ontmoet niet dagelijks mensen uit de buurt, maar laatst stond een overbuurman een flinke struik in zijn tuin te rooien. Dat wilde niet erg vlotten. Ik zag dat en dacht, ik heb gereedschap in de schuur staan waar hij duidelijk niet over beschikt. Toen heb ik even een half uurtje mijn hulp geboden.

 Vanuit het winkelcentrum vinden we het ook belangrijk om de buurt te steunen. Dat deden we onlangs bijvoorbeeld door lunchpakketten te sponsoren voor de hardwerkende vrijwilligers van het Schalkwijk Aan Zee festival. Op Moederdag gingen we de wijk in om moeders met iets moois te verrassen en we sponsoren het voetbaltenue voor het B1 voetbalteam van Haarlem Olympia. We vinden het belangrijk, maar vooral ook erg leuk om te helpen waar we kunnen. Wat doet u voor de buurt?

Tot snel in het winkelcentrum!

Jan Konijn, voorzitter van de ondernemersvereniging

 


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties