Janny van Kessel: “Het is ontzettend prettig om zo bij elkaar te zitten in het winkelcentrum.” – Centrum Schalkwijk

Janny van Kessel: “Het is ontzettend prettig om zo bij elkaar te zitten in het winkelcentrum.”

Janny van Kessel: “Het is ontzettend prettig om zo bij elkaar te zitten in het winkelcentrum.”

In 2003 maakte Janny van Kessel de overstap van medewerker naar eigenaresse van een Gall & Gall vestiging. In 2016 gaat haar man officieel uit de zaak. Hij blijft betrokken terwijl hun zoon mede eigenaar van de zaak wordt. Een nieuwe dag breekt aan.

Janny: ‘Zelf werkte ik in Uithoorn dus toen ik hier de winkel startte, kwam ik erachter dat elke buurt zijn eigen publiek heeft. Het was even wennen aan de Haarlemse klanten, die op mij iets stugger overkwamen. In het begin nam ik me voor niet naar huis te gaan voordat ik een specifieke klant aan het lachen had gemaakt. Inmiddels voel ik me een echte Haarlemmer.

Het feit dat mijn man eruit gaat, voelt dubbel. Mijn man is erg opgeruimd en schoon. Ik dacht altijd: moet echt elk flesje recht? Maar dat geeft je winkel wel een bepaalde uitstraling. Dat ga ik missen. Aan de andere kant verheug ik me op de samenwerking met mijn zoon. De klanten zijn goed over hem te spreken en hij heeft kennis van zaken. Het is hem allemaal met de paplepel ingegoten en hij studeert voor vinoloog.

Ik vind het echt heerlijk in het winkelcentrum. Onder de winkeliers heerst altijd een gezonde concurrentie. Wij zitten natuurlijk mooi aan de buitenkant, dus er zijn veel passanten. We hebben genoeg ruimte om doosjes wijn in te laden en mensen kunnen voor de deur goedkoop parkeren.

Waar ik trots op ben is dat onze klanten vertrouwen hebben in ons advies. Zelfs als ze verder weg zijn verhuisd, komen ze bij ons terug. En ik vind dat Gall & Gall in alle prijscategorieën hele goede wijnen heeft. Zelf ga ik steeds meer richting de Franse wijnen, waarvan sommige biologisch. Elke Franse streek heeft haar eigen karakter en dat proef je. Franse wijnen blijven mij boeien.’

 


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties