Jonge ondernemer neemt Schalkwijk Juwelier over – Centrum Schalkwijk

Jonge ondernemer neemt Schalkwijk Juwelier over

Jonge ondernemer neemt Schalkwijk Juwelier over

De 20-jarige Aram Alsaifi nam onlangs van zijn oom Schalkwijk Juwelier in winkelcentrum Schalkwijk over. ‘Na een jaar gewerkt te hebben bij Anijss dacht ik, nu is het genoeg om voor iemand anders te werken, ik doe het zelf!’ zegt Aram heel enthousiast.

Op anderhalve jarige leeftijd kwam Aram naar Nederland. Tijdens zijn drie maanden durende vakanties in de Irakese hoofstad Bagdad leerde hij al spelenderwijs het vak. Zijn vader, grootvader en overgrootvader zitten al vanaf 1915 in de goud- en juwelenhandel. Toen hij zeven was verkocht Aram zijn eerste sieraad. En ook het repareren, het solderen en groter of kleiner maken van sieraden leerde hij bij wijze van spreken met de paplepel.

‘In Irak wordt vooral goud gekocht, dat vinden mensen, omdat goud steeds meer waard wordt, een goede investering. Hier in Nederland kopen mensen goud vooral omdat ze het mooi vinden,’ vertelt Aram nadat hij een klant een chique horlogebandje heeft verkocht. De collecties van goud en zilver koopt Aram rechtstreeks van fabrikanten In Dubai, Istanbul en Rome. Om die reden hanteert hij scherpe prijzen. Alle sieraden zijn Nederlands Gewaarborgd.

De Schalkwijkse juwelier heeft achter de winkel zijn atelier waar hij de reparaties uitvoert. Als garantie is de eerste reparatie gratis. Aram ontwerpt zelf zijn ringen. Maar het mooiste is toch het verkopen. Naast chique sieraden verkoopt Aram ook horloges van o.a. Tommy Hilfiger, Esprit, Liska en Vendoux. Wilt u uw gouden sieraden verkopen, dan bent u bij Schalkwijk Juwelier aan het goede adres. Aram: ‘Ik geef de hoogste prijs omdat ik niet verdien op de inkoop van goud, maar op de nieuwe sieraden die ik maak.’

Meer informatie: www.schalkwijkjuwelier.nl

 
Reacties