Kapsalon YES centraal – Centrum Schalkwijk

Kapsalon YES centraal

Kapsalon YES centraal

De hippe kapsalonketen YES zit goed op hun plek in Centrum Schalkwijk.

‘Toen ik voor het eerst voor de salon stond, een half jaar na de opening in Centrum Schalkwijk, zag ik meteen een uitdaging’, vertelt Monique Venema (51), salonleiding van kapsalon YES. ‘De salon was uitgestorven. Ik had na tien jaar een vast contract opgezegd bij een wellnessbedrijf, omdat ik toe was aan iets nieuws en YES had iemand nodig die de modern ingerichte salon leven in zou blazen.

De eerste geluiden vanuit de buurt waren: “Alweer een nieuwe salon!?”. Waarop ik antwoordde: “Nou, ik moet tot aan mijn pensioen, dus kom maar eens een bakkie doen!”. Zo maakten we van passanten, vaste klanten. De uitdaging was dat YES een vast, super hip en dynamisch concept heeft, wat ze kant en klaar in het centrum hebben neergezet. De muren en meubels zijn zwart en elk aspect is tot in de puntjes doorgevoerd. Dat was even anders dan mensen hier gewend waren.

Waar mogelijk, laten we onze persoonlijkheid doorschemeren. Mensen weten nu dat we persoonlijke aandacht voorop stellen en bovendien heel betaalbaar zijn. We hebben een open haardje en verschillende bloemenvazen neergezet en mensen komen regelmatig tussen knipbeurten door binnenlopen voor een praatje en een bakkie. Mijn dochter werkt hier ook, maar mensen denken dat alle kapsters mijn dochters zijn. Je kunt wel zeggen dat we van een keten een familiebedrijf hebben.’

 
Reacties