Kom proeven bij Karadag Baklava Schalkwijk! – Centrum Schalkwijk

Kom proeven bij Karadag Baklava Schalkwijk!

Kom proeven bij Karadag Baklava Schalkwijk!

Sinds begin maart in centrum Schalkwijk: de Turkse patisserie Karadag Baklava Schalkwijk. Bij het aanzicht van de vitrine vol zoete en hartige lekkernijen, loopt het water je in de mond!

Eigenaresse Hava Aksoy (33), vertelt ons over dit nieuwe avontuur: ‘Ik heb jaren als verkoper gewerkt in winkels en de horeca. Maar toen we vier kinderen kregen (twee meisjes en twee jongens) en ik er weer aan toe was om te gaan werken, kwam ik niet meer aan de bak. “U bent er tien jaar uit geweest”, zeiden ze, “en u bent oud”. Het was toen mijn vriend Emrah (38) die zei: “Laten we iets gaan ondernemen!”

Mijn vriend werkt nu als productiemedewerker, maar heeft vroeger in een patisserie gewerkt. Daar ligt zijn passie. Hij zei: “Jij bent goed in het contact met mensen en dan kan ik lekker op de achtergrond werken.” De Baklava halen we nu bij familie in Amsterdam, maar zodra we een groter pand hebben, gaan we dat zelf doen. Wel maken we veel verschillende broodsoorten en proberen we allerlei typische Turkse lekkernijen uit, zoals Turkse rijstsalade. Het is echt een beetje experimenteren.

Het gaat ontzettend goed. We krijgen veel bestellingen en speciale verzoeken voor bepaalde lekkernijen. Ook leren we mensen graag iets nieuws eten en mogen ze veel gratis proeven. De positieve reacties zijn overweldigend: “Dit hadden we nodig in Schalkwijk!”, “Je hebt het hier gezelliger gemaakt!”. Maar de mooiste vind ik: “We zien nu iets van onszelf terug in het winkelcentrum.”

We nodigen iedereen uit om eens een keertje te komen proeven in onze kiosk op het Hemaplein en staan open voor suggesties!’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties