Korendag; een dag met een zeer divers muziek aanbod – Centrum Schalkwijk

Korendag; een dag met een zeer divers muziek aanbod

Korendag; een dag met een zeer divers muziek aanbod

Op 3 november is het Korendag in Centrum Schalkwijk. Vanaf 10.30 treden er koren op; klassiek, Afro-Cubaans, Turkse Volksmuziek, Gospel, Pop; met negen koren is het muziekaanbod ontzettend divers.

Kom genieten van de optredens van negen koren die stuk voor stuk een onderscheidend repetoir ten gehore zullen brengen! Het Amsterdams Turks Volksmuziek Koor bijvoorbeeld, dat wordt begeleid door professionele docenten en muzikanten.  Ze spelen en zingen Turkse (volks)muziek, dat rijk is aan  technieken, stijlen en melodieën die al eeuwenlang verhalen vertellen uit de samenleving.  Het is een traditie die het koor graag bewaart en voort laat leven.

Popkoor Haarlem Shuffle brengt heel andere muziek ten gehore. Zij zingen songs uit de jaren 60 tot en met vandaag. Op muzikaal gebied is er door de jaren heen zoveel moois gemaakt en dit popkoor laat u er graag van genieten. Maakt u ook gerust een dansje!

Voice Collective is ook een popkoor en ze zingen popmuziek “van toen en nu” en doen dat meerstemmig. Dit koor is bovendien niet vies van hier en daar een uitstapje naar een andere muziekstijl, zoals bijvoorbeeld de klassieke muziek.

Afro-Cubaanse en Zuid Amerikaanse zang en muziek zal door het winkelcentrum klinken als Coro Cantoro zingt.  Coro Cantoro betekent “zingen uit het hart”. Het koor vindt het multiculturele aspect in de muziek en binnen hun koor belangrijk en is er trots op dat ze ook wel “het zonnigste koor van Nederland” worden genoemd.

De Beachpop Singers zingen meerstemmig. Dit gezellige koor uit Zandvoort zingt popsongs waarvan hun dirigent Arno Westerburger veelal een speciaal voor hen aangepast arrangement heeft gemaakt.

Zanggroep To The Point uit Haarlem bestaat uit 17 zangers en zangeressen en naast vlotte eigentijdse muziek, zingen ze ook graag nummers met een boodschap. Een deel van hun repertoire bestaat dan ook uit gospel-, liturgische- en  Taizémuziek.

Theaterkoor Blue Moon is een gezellig Haarlems koor met zo’n 50 leden. Ze zingen bestaande nummers maar vertolken ook eigen nummers en arrangementen. Soms schrijven de koorleden deze, maar vaak doet Harry Habets dit, de artistiek leider van het koor. Bij het optreden van Theaterkoor Blue Moon kun je theatrale elementen verwachten die het optreden naast mooi om naar te luisteren ook extra interessant om naar te kijken maken.

Op onze facebookpagina zullen we in de periode tot 3 november met enige regelmaat iets posten over deze en de andere koren.

Tot ziens op 3 november!

 
Reacties