Maak kennis met… Subway eigenaar Farshid Bashir – Centrum Schalkwijk

Maak kennis met… Subway eigenaar Farshid Bashir

Maak kennis met… Subway eigenaar Farshid Bashir

Farshid Bashir (37) is eigenaar van de Subway die sinds 22 december jl. in Winkelcentrum Schalkwijk gevestigd is. Tijdens ons gesprek worden ongeveer veertig mensen met veel aandacht aan een sandwich geholpen. ‘Ik sta volledig achter dit concept.’

Wat is de Subway?
‘Subway is een sandwichzaak die in 1965 door de Amerikaanse student Fred Deluca is opgericht. Hij had hiervoor 1000 dollar geleend. Op een gegeven moment liep het zo goed dat hij besloot een franchise concept op te zetten. Nu zijn we 50 jaar verder en zijn er 43.000 vestigingen in 108 landen, waaronder meer dan 150 in Nederland. Iedere twee uur gaat er ergens in de wereld een Subway open.’

Waarom Subway?
‘Omdat het een betrouwbaar concept is. Het is gezond, vers en Subway heeft een speciaal vetarm menu. Dat vind ik belangrijk. Het is gericht op een groeiende groep jonge mensen -en ik voel me nog steeds jong- die bewust eet. Want bij Subway zie je precies hoe je eten gemaakt wordt. Daarnaast word je als ondernemer netjes bijgestaan door een DA development agent (Subway ontwikkelingsmanager). Het is niet makkelijk om zo’n winkel te openen. Het concept moet namelijk overal hetzelfde zijn: Alles moet dagelijks vers gebakken en gesneden worden. We hebben geen keuken, alles wordt ter plekke binnen twee minuutjes bereid. We hebben zes verschillende broden en meer dan duizend ingrediënten. Je kunt elke dag een ander broodje eten. Dat is de unieke formule van Subway.’

Wat maakt u uniek als ondernemer?
‘Ik ben niet bang om een uitdaging aan te gaan. En dit is voor mij best een grote uitdaging, want het is mijn tweede zaak. Ik ben begonnen met een Subway in Amersfoort. Het helpt dat ik echt vertrouwen heb in dit concept. Wanneer je als vegetariër in een slager werkt, kun je vlees niet met heel je hart verkopen. Je moet achter het concept staan dat je verkoopt, de broodjes ook zelf eten. En dat doe ik.’

Wat is de uitdaging?
‘Om een Subway te mogen runnen, moest ik een studie volgen aan de Subway universiteit Camebridge in Engeland. Ik kreeg een ontzettend dik leerboek dat ik van voor tot achter moest kennen. Ik voelde me weer als een student, maar ik hou van leren, dus ik ben er helemaal in gedoken.’

Waarom heeft u gekozen voor een winkel in het winkelcentrum?
‘Het was een kleine, passende locatie en Haarlem is een hele mooie stad waar ik graag kom. Om me heen zitten allemaal grote winkels zoals Hema, H&M en V&D. Dat betekent veel winkelend publiek. Zo versterken we elkaar. Het gaat dus ook heel goed! Uiteindelijk bepaalt iedereen zelf waar hij gaat eten, maar het is mijn taak om te bewijzen wat ik kan bijdragen.’

Subway opende feestelijk op 7 maart officieel haar deuren. Kom proeven op de Rivierdreef 55, vlak bij V&D.


 

Fotografie: www.daanderuijter.com
Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties