Nieuwe fietsenmaker in Centrum Schalkwijk: Cafer Kacmaz (32) – Centrum Schalkwijk

Nieuwe fietsenmaker in Centrum Schalkwijk: Cafer Kacmaz (32)

Nieuwe fietsenmaker in Centrum Schalkwijk: Cafer Kacmaz (32)

Na jaren trouwe dienst overleed afgelopen zomer de geliefde fietsenstalling- en werkplaatshouder Harry Bӧhm. Gelukkig treedt ondernemer Cafer Kacmaz (32) in zijn voetsporen.

Cafer: ‘Toen Harry vorig jaar overleed, werd ik gevraagd of ik de werkplaats wilde overnemen. Dat vond ik een eer. Hij stuurde het laatste jaar al klanten naar mij door omdat hij de vraag niet meer aankon. De huur bleek ideaal, dus naast CK Rijwielhandel op de Floris van Adrichemlaan, heb ik nu Fiets 2 Go in de parkeergarage van centrum Schalkwijk. Hier verkopen we tweedehands fietsen, leveren we 25% op de reparatiekosten en is je fiets altijd dezelfde dag klaar. Dat is een vuistregel in al mijn winkels.

Ik heb een opleiding motorvoertuigentechniek gedaan en hou van sleutelen, maar om een zaak te runnen heb je een positieve instelling nodig. In 2011 begon ik samen met twaalf ondernemers in een garagebox via een starterstraject vanuit de gemeente en Elan Wonen. Binnen drie maanden had meer dan de helft hun deuren weer gesloten. Op een gegeven moment had ik drie boxen naast elkaar en in 2015 bewoonde ik mijn eerste winkelruimte. Je hebt vertrouwen en doorzettingsvermogen nodig om je hoofd boven water te kunnen houden.

Ik ben blij dat ik in de werkplaats van het winkelcentrum nu ook tweedehands fietsen kan verkopen. Het is leuk om ze op te knappen en we kunnen mensen bedienen die het minder breed hebben. Ik vind het altijd moeilijk als mensen hun fietsen niet laten maken omdat ze het niet kunnen betalen. Iedereen moet kunnen fietsen.’

Fiets 2 Go zit in de parkeergarage van Centrum Schalkwijk.

In Centrum Schalkwijk is altijd wat te beleven, lekker winkelen en van live muziek of een gezellige markt tot verrassende acties. Volg Centrum Schalkwijk op Facebook om niets te missen! Of kijk op centrumschalkwijk.nl.

 


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties