Ondernemer Jan Konijn: “Pasen is na Kerst de drukste periode van het jaar” – Centrum Schalkwijk

Ondernemer Jan Konijn: “Pasen is na Kerst de drukste periode van het jaar”

Ondernemer Jan Konijn: “Pasen is na Kerst de drukste periode van het jaar”

“Mijn ideale Pasen is een feestelijke Paasbrunch op Eerste Paasdag. Dat houdt in: diverse soorten vers gebakken broodjes, heerlijke vleeswaren, versgeperste jus d’orange en vooral de gezelligheid van de familie. Tweede Paasdag is een vrije dag voor iedereen, dus ook voor mij. Als het lekker weer is, ga ik samen met mijn vrouw naar buiten. Een rondje wandelen of fietsen of de tuin nog even nalopen, dat is voor mij ultieme ontspanning.

In de eerste plaats is Pasen een religieus feest, de opstanding van Christus en het einde van de vastentijd, maar voor mij als ondernemer is Pasen iets waarmee ik vooral bij de Keurslagerij bezig ben. Het is na Kerst namelijk de drukste periode van het jaar. Er zit vijf weken verschil tussen een vroege en een late Pasen. Dat heeft alles te maken met de stand van de maan. Die bepaalt of wij fondue en gourmet verkopen of snacks die je makkelijk mee naar buiten neemt. Pasen is hoe dan ook een weekend waarop iedereen een extra vrije dag heeft. Mensen zijn daar uitbundig over. Ik ook! Als het dan ook nog eens lekker weer is, is iedereen goed gemutst. Dus dan hebben alle foodzaken het behoorlijk druk.

Maar alle winkels in het winkelcentrum richten zich op Pasen. Jamin verkoopt paaseitjes, alsook de pop-up store CHOC, die het winkelcentrum tijdelijk met vloeibare chocola verwent. De bakkers Vink, Van Vessem en Le Patichou, verkopen broodjes in de vorm van haasjes en de modezaken zijn op orde met de nieuwe collectie voor het voorjaar. Neem voor kleding, tassen en assecoires bijvoorbeeld een kijkje in de nieuwe zaak MilanoModa, die 19 maart haar deuren opende. De ondernemersvereniging is enorm blij met de uitbreiding van dit winkelaanbod. En natuurlijk delen we ook dit jaar weer gratis paaseitjes uit.”

Vrolijk Pasen!

Jan Konijn,
Keurslager van der Geest en voorzitter ondernemersvereniging winkelcentrum Schalkwijk


Fotografie: www.daanderuijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties