Patricia’s Handwerkshop, een droom voor Schalkwijkse creabea’s! – Centrum Schalkwijk

Patricia’s Handwerkshop, een droom voor Schalkwijkse creabea’s!

Patricia’s Handwerkshop, een droom voor Schalkwijkse creabea’s!

 

Patricia Verkaaik (46) brengt met Patricia’s Handwerkshop de brei- en haak gekte naar Schalkwijk. Bolletje op? Geen paniek!

 

Patricia: ‘Het was altijd mijn droom om een eigen winkel te beginnen. Het leek me geweldig om mijn eigen ideeën uit te kunnen werken. Zelf woon ik tegenover winkelcentrum Schalkwijk, dus ik dacht: Wat zou ik kunnen bijdragen aan de buurt? Kledingwinkels en telefoonwinkels zijn er genoeg…

 

Mijn moeder en vriendin zijn haak-gek. Ineens viel me op wat voor fratsen zij moesten uithalen om aan bolletjes wol te komen. Ik dacht, dit zou je toch gewoon in de buurt moeten kunnen halen? Een heleboel mensen haken en breien, het is weer helemaal hip, ook voor jonge mensen. Maar vooral de oudere groep grijpt mis in Schalkwijk. Als zij helemaal de stad in moeten of het internet op, dat werkt gewoon niet.

 

Ik ga alle materialen op het gebied van breien, haken, borduren en naaien naar Schalkwijk halen. Wat dat betreft begin ik klein, maar ik ga de komende tijd goed luisteren naar waar de klanten om vragen. Ook ga ik in de winkel workshops geven voor kinderen, beginners of iets leuks rond moederdag. Ik hoop dat mijn winkel een plek wordt waar mensen samenkomen om elkaar te inspireren.

 

Van de week kwam er een vrouwtje langs met haar rollator en een werkje waar ze mee bezig was. Ze had er alles voor in huis gehaald, maar kwam er niet uit. Zij komt van de week langs en dan gaan we er even samen naar kijken. Nou, dat vind ik helemaal geweldig.

 

Het mooie is dat we schuin tegenover Leonie’s Hobbieshop een pand hebben gekregen. Zij specialiseert zich in kaarten van papier en ik in alles met wol en stof. Dit wordt een gezellig en creatief hoekje in het winkelcentrum!’

 


Fotografie & tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties