Peter Zonderhuis werkt al bijna 35 jaar bij DekaMarkt en staat nu voor een nieuwe uitdaging. – Centrum Schalkwijk

Peter Zonderhuis werkt al bijna 35 jaar bij DekaMarkt en staat nu voor een nieuwe uitdaging.

Peter Zonderhuis werkt al bijna 35 jaar bij DekaMarkt en staat nu voor een nieuwe uitdaging.

 In winkelcentrum Schalkwijk is hij een bekend gezicht en zal hij gemist worden.

‘Ik ben als winkelmedewerker op de groenteafdeling begonnen toen ik zeventien jaar was. In de kop van Noord-Holland, toen de DekaMarkt nog de Kijkgrijp heette. Na mijn dienstplicht ben ik teruggekomen. Even tijdelijk, dacht ik, maar ik vond het toch wel heel leuk. Op aanraden van de bedrijfsleider ben ik toen diverse opleidingen gaan volgen. In eerste instantie mbo detailhandel en daarna een managementopleiding op hbo niveau. Nu werk ik al bijna tien jaar als bedrijfsleider in winkelcentrum Schalkwijk. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het hele reilen en zeilen van de supermarkt.

Na tien jaar in winkelcentrum Schalkwijk gewerkt te hebben, verhuis ik nu naar de DekaMarkt in Heemstede op de Binneweg. Ik blijf hetzelfde werk doen, maar het is voor mij een nieuwe uitdaging met een nieuwe groep mensen en een nieuwe klantenkring. Ik vind de omgang met diverse klanten en de 75 medewerkers onder mij geweldig. De diversiteit is zo mooi. Ik werk met medewerkers tussen 15 en 65 jaar met verschillende culturele achtergronden. Er zijn ook jongens die vijftien jaar waren toen ze hier kwamen werken en die nu boodschappen komen doen met hun vrouw en kindje. Dat is toch geweldig?!

Als filiaalmanager zat ik namens de DekaMarkt in de werkgroep veiligheid, dus was ik veel in gesprek met de gemeente, de wijkagenten en de verschillende ondernemers. Dat vond ik mooi, om ook betrokken te zijn in de wijk en mee te kunnen helpen. Ik ben dankbaar dat ik aan de jeugd in Schalkwijk ook mijn steentje bij heb kunnen dragen.

Met Pasen heb ik mijn afsluiting hier. Dat wordt een aparte Pasen. Ik heb een geweldige tien jaar gehad in winkelcentrum Schalkwijk. Ik heb een hoop meegemaakt en veel leuke en diverse mensen ontmoet.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties