Johan en Heleen van dierenwinkel Pets Place – Centrum Schalkwijk

Johan en Heleen van dierenwinkel Pets Place

Johan en Heleen van dierenwinkel Pets Place

Sinds 2012 zijn Johan en Heleen eigenaar van de franchise dierenwinkel Pets Place in Winkelcentrum Schalkwijk. Dat was in eerste instantie niet het plan…

In 2011 werden mijn vrouw en ik achter elkaar ontslagen. We waren toen allebei 50 jaar. We solliciteerden behoorlijk, maar de crisis was in volle gang. Dus konden we kiezen: of in de WW blijven of beet pakken en een Pets Place winkel beginnen. Indirect ben ik al een jaar of 20 werkzaam in de huisdierenbranche, dus voor mij was het makkelijk spreken, maar voor mijn vrouw was het een sprong in het diepe.

We zijn wel allebei echte dierenliefhebbers. Thuis hebben we twee honden, een kat en twee vogels. Als je niet van dieren houdt, kun je dit werk niet doen. We vinden het leuk om als winkeliers te blijven vernieuwen. Zo hebben we onlangs een weegschaal gekocht, aangezien obesitas de meest onderschatte en meest voorkomende ziekte onder huisdieren is. Als een huisdier overgewicht heeft, maken we samen met de baasjes een plan van aanpak en komen ze regelmatig terug om te wegen en de voortgang te bespreken.

In het voorjaar starten we actief de vlooienbestrijding en tegenwoordig graveren we ook penningen. Dat doen we zowel voor huisdieren als voor kinderen. In het voorjaar gaan kinderen weer volop buitenspelen. Ouders graveren dan hun naam en telefoonnummer op de penning. Dat is heel handig gebleken voor bijvoorbeeld zomers op het strand.

In het winkelcentrum zijn we erg blij. Er zitten hier positieve en gezellige mensen. Ook is er een actieve winkeliersvereniging die er constant voor zorgt dat het hier gezellig, netjes en opgeruimd is.


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties