Schalkwijk vruchtbare grond voor Vivere de Woonprofessionals – Centrum Schalkwijk

Schalkwijk vruchtbare grond voor Vivere de Woonprofessionals

Schalkwijk vruchtbare grond voor Vivere de Woonprofessionals

Foto : Edgar van Gennip. 

Toen de Haarlemse winkel Tjade Petri na 90 jaar in 2013 failliet ging, stonden Edgar van Gennip (47) en Carlos Houtenbos (52) onverwacht op straat. Afgelopen maand openden zij hun tweede woonwinkel in Centrum Schalkwijk; Vivere de Woonprofessionals.

Edgar: ‘We zijn middenin de crisis begonnen. Iedereen verklaarde ons voor gek, maar we hebben het erop gewaagd. Tijdens ons UWV traject, hebben we uit de inboedel van Tjade Petri de broodnodige spullen opgekocht om een eigen winkel te starten. Hetzelfde jaar nog zijn we Vivere begonnen aan de Schalkwijkerstraat.

Waar we al snel achter kwamen, is dat je als ondernemer eigenlijk elke dag wel een keer onderuit gaat. Je komt allemaal nieuwe dingen tegen. Maar we hebben het tegenwoordig redelijk onder controle. En Carlos en ik vullen elkaar goed aan.

In deze branche zijn mensen helemaal wild van stofjes en behangetjes. Ik ben zelf commercieel en management technisch opgeleid. Ik heb dus helemaal niks met stofjes. En dat komt goed uit, want de balans van creativiteit en commercialiteit moet goed zijn, anders kun je geen winkel runnen.

Wij zitten nu vier weken in centrum Schalkwijk en dat is niet zomaar. Met alle aangrenzende nieuwe woningen op komst, weten we zeker dat we hier goede zaken gaan doen. We zijn namelijk de enige winkel in het centrum met behang, glas en verf. Het leuke is, we kunnen -behalve je meubels- je hele huis inrichten!

Het blijft spannend, want je vindt ons type winkel bijna niet in een winkelstraat of -centrum. Wij zijn gewend dat mensen doelgericht naar onze winkel komen, met een plan. Nu wandelen er ook veel mensen binnen die gewoon even komen neuzen. Dat is goed! We laten mensen graag inspiratie op doen. Maar het is wel even wennen.’

Vivere de Woonprofessionals’ winteractie: 25% op isolatieglas (HR++)


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties