“Sinterklaas. De voorpret alleen al is ontzettend leuk!” – Centrum Schalkwijk

“Sinterklaas. De voorpret alleen al is ontzettend leuk!”

“Sinterklaas. De voorpret alleen al is ontzettend leuk!”

Vorige week was het zover! Sinterklaas kwam aan in het winkelcentrum. Voor het winkelcentrum betekent dit altijd extra drukte en dus gezelligheid. Daar is iedereen blij mee. Overal lopen Pieten en de bomen buiten staan vol in het licht. Op de woensdagmiddagen krioelt het van de kinderen, terwijl de Sinterklaasaankopen stiekem worden gedaan. In principe kan iedereen meedoen aan Sinterklaas. Zowel de modewinkels, boekwinkels, bakkers als warenhuizen. Het is flink aanpoten, maar een goede tijd voor ons allemaal.

Vorig jaar werden wij in de Keurslagerij gedag gezegd door een strooiende Piet. Hij liet merken dat hij ons écht kende, maar wij herkenden de Piet niet. Nu, een jaar later, vragen wij ons nog steeds af wie dat is geweest! Sinterklaas houd je op een leuke manier bezig.

Voor mij staat Sinterklaas voor gezelligheid en samenzijn. De voorpret alleen is al ontzettend leuk. Het leuke aan surprises vind ik dat je op een ludieke manier een boodschap aan iemand kunt overbrengen. Een beetje zelfspot op zijn tijd is gezond. En het schrijven van een gedicht, daar zit een hoop moeite in. Ik ben helemaal niet taalkundig onderlegd, maar wil wel met een goed resultaat komen. Die moeite heb ik er graag voor over.

Onze bezoekers kunnen ook een hoop gezelligheid verwachten in deze tijd. Op zaterdag 28 november hebben we bijvoorbeeld het Pieten Knutselterras, waar kinderen kunnen knutselen. En op zondag 29 november een Pieten Muziekband. Dat is een grote blaasband die verschrikkelijk veel kabaal maakt en met pepernoten strooit.

Komen jullie ook?

Jan Konijn, voorzitter van de ondernemersvereniging


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties