Tegen het lijf gelopen… Allal:”Ik wilde een betere toekomst en die heb ik gelukkig ook gevonden.” – Centrum Schalkwijk

Tegen het lijf gelopen… Allal:”Ik wilde een betere toekomst en die heb ik gelukkig ook gevonden.”

Tegen het lijf gelopen… Allal:”Ik wilde een betere toekomst en die heb ik gelukkig ook gevonden.”

Allal Rabibi (59) komt uit het noord-oosten van Marokko, waar het voorlopig vredig is. Vroeger was het slechter, vertelt hij terwijl hij nauwlettend een meloen uitzoekt.

Allal: ‘Ik was een jaar of 27 toen ik naar Nederland kwam om te werken. De tijd gaat hard, nu ben ik bijna 59. Ik wilde een betere toekomst en die heb ik gelukkig ook gevonden. Ik heb altijd kunnen werken in Nederland, totdat ik helaas een hernia kreeg. Mijn laatste functie was als hulpdrukker bij Johann Enschede. Dat was hartstikke goed werk in een groot bedrijf met leuke collega’s, hoge plafonds en grote machines. Er was altijd wat te doen.

Nu kom ik bijna dagelijks in het winkelcentrum. Meestal doelgericht, erin en eruit. Ik hou niet zo van hangen. Maar sinds het winkelcentrum overdekt is, is het ook echt een ontmoetingsplek. En ze hebben er alles wat ik nodig heb.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties