Tegen het lijf gelopen…Diederik: ” “De lekkerste kaasjes vind je in de Franse dorpjes bij de boeren zelf.” – Centrum Schalkwijk

Tegen het lijf gelopen…Diederik: ” “De lekkerste kaasjes vind je in de Franse dorpjes bij de boeren zelf.”

Tegen het lijf gelopen…Diederik: ” “De lekkerste kaasjes vind je in de Franse dorpjes bij de boeren zelf.”

Diederik (35) staat bij de kaasboer op de markt met zijn neus tegen de vitrine gedrukt. Daarachter liggen de Franse kaasjes.

Diederik: ‘Ik heb toevallig vandaag alleen Nederlandse kaas gekocht, maar ik hou heel erg van Franse kaasjes. Roquefort bijvoorbeeld, vind ik heerlijk. Maar de lekkerste kaasjes vind je in de Franse dorpjes bij de boeren zelf. Ik ben op veel verschillende plekken in Frankrijk geweest, maar mijn lievelingsplek is Bretagne. Daar heb je én lekker eten en de zee en de natuur.

Hier in het winkelcentrum kom ik elke week. Ik ga naar de Blokker, het Kruidvat en de Intertoys. En op de markt kom ik voor de groenteboer, de kaasboer en de bakker. Zij hebben lekker vers en goedkoop eten.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties