Tegen het lijf gelopen… Dineke Sas: “Ik heb moeilijke tijden gekend, maar Jezus geeft mij kracht.” – Centrum Schalkwijk

Tegen het lijf gelopen… Dineke Sas: “Ik heb moeilijke tijden gekend, maar Jezus geeft mij kracht.”

Tegen het lijf gelopen… Dineke Sas: “Ik heb moeilijke tijden gekend, maar Jezus geeft mij kracht.”

Dineke Sas staat op een zonnige maandagmiddag te neuzen bij Lansuplant. Zij viert Pasen graag met vele anderen.

‘Ik woon in een Centraal Wonen Project hier in de buurt. Daar heeft iedereen zijn eigen woning, maar doen we veel samen, zoals werken in de gezamenlijke tuin. Er wonen zowel alleenstaanden als gezinnen. We delen lief en leed met elkaar en leven zoveel mogelijk op milieuvriendelijke wijze.

Pasen vier ik in de kerk, want Jezus betekent veel voor mij. Ik heb moeilijke tijden gekend en met Pasen sta ik stil bij het feit dat het voor Jezus niet bij een lijdensweg is gebleven. Hij is opgestaan en is nog steeds bij ons. Dat geeft mij ook kracht. Op Tweede Paasdag neemt iedereen wat te eten mee en delen we dat met elkaar. Daarna gaan we natuurlijk eieren zoeken in de tuin.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties