Tegen het lijf gelopen…Mevr. Strauss – Centrum Schalkwijk

Tegen het lijf gelopen…Mevr. Strauss

Tegen het lijf gelopen…Mevr. Strauss

Mevr. Strauss haar vader komt uit de Jordaan. Hij is kunstenaar Mevr. Strauss valt zelf ook op door haar artistieke uitstraling.

“Ik ga nog weleens terug naar mijn vader’s huis in de Jordaan. Dan vraagt de buurvrouw op z’n Jordaans: “Seg meid… wat ben jij nou aan het doen?” En dan zeg ik: “Ik wrijf over het huis van mijn vader!” Er heeft daar een heel leven plaatsgevonden… Op een gegeven moment kreeg hij een aanbieding van de Meubelfabriek in Haarlem. Toen zei mijn vader, we doen het, want dan krijgen we een mooi huisje. Bij Van der Pigge in het centrum staat een Gaper, die heeft hij ook gemaakt. Mijn moeder was verdrietig, want Haarlem is Amsterdam niet, maar elke buurt heeft haar charme. Daarom neem ik mijn vader iedere keer mee naar een andere plek. De ene keer is het Amstelveen, dan gaan we weer naar Hoofddorp en vandaag zijn we in Schalkwijk.”


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties