Tegen het lijf gelopen…Nienke: “Als ik hulp nodig heb, spreek ik bewust Marokkaanse of Turkse jongeren aan.” – Centrum Schalkwijk

Tegen het lijf gelopen…Nienke: “Als ik hulp nodig heb, spreek ik bewust Marokkaanse of Turkse jongeren aan.”

Tegen het lijf gelopen…Nienke: “Als ik hulp nodig heb, spreek ik bewust Marokkaanse of Turkse jongeren aan.”

Nienke Uytenbogaart (38) krijgt net hulp bij het inladen van haar boodschappen bij de Deka. Overal steekt ze mensen aan met haar lach.

Nienke: ‘Ik ken Marokko niet, maar ben wel altijd nieuwsgierig naar andere culturen. Vóór mijn ongeluk heb ik een jaar als au pair in Tanzania gewoond. “Habari za leo!” Dat betekent: “hoe gaat het vandaag?”. Ik ken geen Marokkanen persoonlijk, maar aangezien ik vaak hulp nodig heb, spreek ik veel mensen aan in het winkelcentrum. Vaak benader ik dan bewust Marokkaanse of Turkse jongeren, want zij zijn erg behulpzaam. In het begin zijn ze soms wat terughoudend, maar tegen de tijd dat ik ze bedank, zijn ze veel toegankelijker. Ik denk dat het met de cultuur te maken heeft. In de Marokkaanse cultuur zijn mensen erg met elkaar begaan. Zo van: je helpt elkaar.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties