“Tijdens kerst vliegen de kalkoenen over de toonbank.” – Centrum Schalkwijk

“Tijdens kerst vliegen de kalkoenen over de toonbank.”

“Tijdens kerst vliegen de kalkoenen over de toonbank.”

Op zijn zestiende begon Raphael Vermond (26) als weekendhulp bij grill- en maaltijdwinkel Kippie tijdens zijn studie. Vijf jaar later runt hij de zaak.

‘Ik heb een jaar psychologie gestudeerd en een jaar rechten, maar studeren bleek niets voor mij. Ik kon er geen motivatie voor vinden. Eten is mijn passie. Toen ik vierenhalf jaar geleden de winkel overnam, vond ik dat heel erg spannend. Gelukkig reageerde mijn omgeving enthousiast. Mijn ouders hebben studie altijd erg belangrijk gevonden. Ik dacht dat zij er niet achter zouden staan, maar ze hebben me vanaf het begin bij mijn keuze gesteund. Mijn vader heeft me geholpen waar hij kon en ging mee met gesprekken op het Kippie hoofdkantoor. Ze waren blij dat ik eindelijk iets had gevonden dat ik leuk vond.

Vanaf het moment dat ik op mijn twaalfde begreep hoe het gasfornuis werkte, experimenteerde ik thuis met koken. Toen bereide ik simpele recepten. Nu, als ik tijd heb, maak ik graag een uitgebreid en gecompliceerd gerecht. De laatste was Coque au vin, dat is kip in wijnsaus. Het échte koken is er bij Kippie niet bij, maar het bereiden van vlees wel. Ik streef erna een zo perfect mogelijk stukje kip te maken en dat dan terug te horen van de klant.

Tijdens de kerstperiode heerst bij Kippie extreme drukte. We verkopen een hoop kalkoenen, parelhoenen, rollades en maïskippen. Die vliegen letterlijk over de toonbank. Sinds vorig jaar hebben we ook de Kippiepan. Dat is een hapjespan met verschillende hapjes of maaltijden, die lopen nu ook al heel goed. Het is druk, maar vooral ontzettend gezellig met het team en eerste kerstdag betekent voor mij tegenwoordig gewoon “rustdag”.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties