Turkse Tosti’s in Centrum Schalkwijk! – Centrum Schalkwijk

Turkse Tosti’s in Centrum Schalkwijk!

Turkse Tosti’s in Centrum Schalkwijk!

In april opende de familie Karacan Toast Mania op het Hemaplein. Het ondernemers stel Cengiz (45) en Erengul (34) runnen de zaak duidelijk niet alleen!

Cengiz: ‘Mijn vrouw Erengul is in 2002 voor onze liefde naar Nederland gekomen, maar zij had altijd de droom om een Turks thee- of eethuis te runnen. Toen mijn laatste baan werd wegbezuinigd en ik een WW uitkering kreeg, dacht ik: Nu krijgen we een kans om voor onszelf te beginnen. We hebben ons plan voorgelegd bij het UWV, waarop mijn caseworker zei: “Goed idee, ga maar doen. Ik ga net richting Centrum Schalkwijk, zal ik je in contact brengen met de manager?” Zo is het balletje gaan rollen.

Bij Toast Mania maken we verschillende tosti’s, van pittig en kruidig tot basic. Het is geen groot menu, maar er is voor ieder wat wils. Ik sta in de keuken en mijn vrouw heeft de inrichting gedaan. Onze speciale tosti; Tosti Oriental, is na vele uren experimenteren ook door haar bedacht. Ze heeft gevoel voor sfeer en smaak. Ze is altijd kritisch op wat ik maak.

We zijn heel blij met onze klanten. Laatst kwamen er twee deftige dames van in de 60 langs. De één wilde een tosti met sterke knoflookworst. De ander wilde een hamburger, maar twijfelde. Toen ik vertelde dat al onze ingrediënten vers zijn, wilde ze wel proeven. Ik wou dat ik een foto had kunnen maken van hoe ze zat te smikkelen. “De saus zit tot achter m’n oren!”, zei ze. “Het is verrukkelijk!” Sommige dingen zijn meer waard dan geld. Onze jongste zoon Toygar (10) vindt het ook heel gezellig. Het is nu vakantie, maar hij wordt elke dag vroeg wakker en roept dan: “Papa, gaan we al?”.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties