Vastgoed Journaal: Voormalig V&D gebouw wordt woontoren – Centrum Schalkwijk

Vastgoed Journaal: Voormalig V&D gebouw wordt woontoren

Vastgoed Journaal: Voormalig V&D gebouw wordt woontoren

1 september 2017 – Vandaag is de voormalige V&D-gebouw in winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem in andere handen overgegaan. Koper Lunee Vastgoed wil het pand slopen en een woontoren en appartementengebouw met in totaal 200 woningen in de plaats realiseren plus commerciële en niet-commerciële functies in de plint.

Lunee heeft een plan voor deze locatie gepresenteerd bestaande uit een woontoren en een appartementengebouw. In de plinten is ruimte voor grootschalige horeca, retail, fitness en de nieuwe bibliotheek. Voor het ontwerp van de toren is Inbo als architect geselecteerd. De toren wordt minimaal 70 en maximaal 100 meter hoog. De gemeente is volgens Lunee enthousiast over deze ontwikkeling en heeft haar medewerking aan de realisatie van deze plannen toegezegd.

Volgend jaar waarschijnlijk start bouw
“Voordat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft goedgekeurd en de inspraak is geweest, zijn we waarschijnlijk een jaar verder voordat de eerste schop de grond in gaat. In de tussentijd zoeken we tijdelijke huurders voor het gebouw. Die kunnen zich bij ons melden”, vertelt Arthur van Neerijnen van Lunee Vastgoed.

Meer woningprojecten
In het winkelcentrum zijn recent meerdere projecten opgestart zoals het Floridaplein met twee supermarkten, retail, woningen, 600 parkeerplaatsen en een bioscoop met 6 zalen. Het project van Lunee is niet het enige grote transformatieproject waar nieuwe woningen voor in de plaats komen. Ook de voormalige VNU-toren aan de noordzijde wordt getransformeerd naar woningen.

Achtergrond koper
Lunee Vastgoed, is een deelneming van Hoes Schalkwijk. Hoes is al decennia lang actief in winkelcentrum Schalkwijk en levert met deze herontwikkeling een substantiële bijdrage aan de verbetering van de woonomgeving alsmede aan de revitalisatie van het winkelcentrum.

Lees het volledige artikel in VastgoedJournaal 1 september 2017 hier 

 

 
Reacties