“We willen de Marokkaanse bevolking beter vertegenwoordigen in het winkelcentrum.” – Centrum Schalkwijk

“We willen de Marokkaanse bevolking beter vertegenwoordigen in het winkelcentrum.”

“We willen de Marokkaanse bevolking beter vertegenwoordigen in het winkelcentrum.”

 

“Marokko behoort tot het Afrikaanse continent en ligt aan de kust van de Middellandse zee. De steden Marrakech, Agadir en Tanger zijn toeristische trekpleisters voor Europeanen en dus bekend uit de verhalen, maar dat Rabat de hoofdstad is, dat wist ik bijvoorbeeld niet. Ik zie niet zoveel over de Marokkaanse politiek in het nieuws. De aandacht gaat meer uit naar Algerije en Libië. Plaatsen waar veel onrust heerst. In Marokko is het wat dat betreft relatief rustig. Marokko presenteert zichzelf als een kleurrijk land met een oude geschiedenis.

De Marokkaanse invloeden in de Nederlandse eetcultuur zijn erg groot. Het is een hele toegankelijke, lekkere keuken. Couscous, lam stoofpot en het platte Marokkaanse brood worden bijvoorbeeld veel gegeten. Ook de Tagine valt in de smaak als instrument om eten in te bereiden. Zowel bij de Albert Heijn als bij de Deka zie je dat terug. Zij hebben twee stellingen vol met Marokkaanse producten.

Een deel van onze bezoekers is van Marokkaanse komaf en daar houden wij vanuit de winkeliersvereniging rekening mee. Wanneer we in het winkelcentrum bijvoorbeeld producten of snacks uitdelen, dan zorgen we ervoor dat die voor iedereen aantrekkelijk zijn.

Helaas hebben we nog geen (Nederlands) Marokkaanse winkeliers in het winkelcentrum. Wel zijn veel Nederlands-Marokkaanse jongeren uit de buurt werkzaam in diverse winkels. Bij de Deka, Blokker en Kruidvat bijvoorbeeld. De Winkeliersvereniging is in samenwerking met de Vereniging van Eigenaren druk doende om de Marokkaanse bevolking beter te vertegenwoordigen in het winkelcentrum. We willen startende ondernemers voor drie tot zes maanden een winkelruimte aanbieden tegen een aantrekkelijk huurtarief. Alle ondernemers zijn bij deze van harte uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan door een mail te sturen naar info@centrumschalkwijk.nl.

Ik hoop tot snel in het winkelcentrum!”

Jan Konijn, voorzitter van de ondernemersvereniging

 


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties