Winkelcentrum Schalkwijk zit in de lift! – Centrum Schalkwijk

Winkelcentrum Schalkwijk zit in de lift!

Winkelcentrum Schalkwijk zit in de lift!

Winkelcentrum Schalkwijk zit in de lift. Eindelijk! Om verandering teweeg te brengen, proberen we al jaren de koppen dezelfde kant op te krijgen. Ons harde werk werpt nu haar vruchten af en daar zijn we enorm trots op! Het zal met timing en marktwerking te maken hebben, maar er gaat eindelijk geïnvesteerd worden om Schalkwijk nieuw leven in te blazen.

Het beste nieuws is dat er een tussentijds uitspraak is gedaan over de verbouwingsplannen voor het winkelcentrum. Begin deze maand heeft de Raad van State de bezwaren voor het bestemmingsplan te niet gedaan. Er moet alleen opnieuw gekeken worden naar de hoeveelheid parkeerplaatsen in het bestemmingsplan. Dit betekent dat zeer waarschijnlijk eind 2017 de eerste palen de grond ingaan. De parkeerplaats gaat op de schop, er komt een grote Albert Heijn, een Aldi, een bioscoop met meerdere zalen en een marktplein met verschillende restaurants en terrasjes. Daarnaast zijn er plannen om in de VNU toren ruim 150 appartementen te bouwen.

Dit positieve perspectief zorgt ook nu al voor verandering. Zo nemen binnenkort definitief de Action en twee andere nieuwe winkels plaats in het winkelcentrum. Ook zijn we in gesprek met een Islamitische slager. Tot slot kan het niemand ontgaan zijn dat we sinds 7 juni een levendige en zomerse ontmoetingsplek hebben op het dak van het parkeerterrein. DAK Schalkwijk is een open podium. Alle vormen van kunst zijn welkom. Als je wilt optreden, een verhaal wilt vertellen of toneelstuk wilt opvoeren, kun je contact opnemen via onze facebookpagina DAK Schalkwijk of via info@centrumschalkwijk.nl. De stichtingen Dock, Hart en Triple ThreaT zijn aangesloten om activiteiten te organiseren. Zo is er een basketbalveld waar Triple ThreaT zomerclinics geeft. DAK is nu al enorm populair onder de jeugd van Schalkwijk. Like de “DAK Schalkwijk” Facebookpagina voor meer informatie!

Gerard Zwier
centrummanager winkelcentrum Schalkwijk
info@centrumschalkwijk.nl 

 


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties