In onze vaste rubriek ‘de favorieten van’ vragen we medewerkers uit de winkels in Centrum Schalkwijk naar hun eigen favorieten. Welk product, of welke dienst springt er voor hen persoonlijk uit en waarom?
Deze keer liepen we Keurslagerij van der Geest Haarlem binnen waar we slager Eric vroegen naar zijn favoriete product.
“Als ik mag kiezen, en we met een gezelschap van minimaal 4 personen zijn, kies ik absoluut voor de côte de boeuf. Als je met minder dan 4 personen bent, zou ik eerder voor ribeye gaan”, zegt Eric.
Daar willen we meer van weten, want hoe bereid je die côte de boeuf dan het beste? Eric: ” Als het weer het ook maar een beetje toelaat, gril ik het vlees het liefst buiten op de kamado (een eivormige keramische bbq met deksel, red.). Bij Van der Geest snijden ze het stuk vlees op duimdikte en zo’n stuk hoef je maar zo’n 15 minuten te grillen. Pas als het vlees gegrild is, voeg je zout en peper toe, want de peper verbrandt anders tijdens het grillen en dat is natuurlijk zonde.”
Eric is heel duidelijk in het aangeven wat zijn favoriete product is, maar wat is nou zo bijzonder aan die côte de boeuf?. “Wij verkopen hier enkel côte de boeuf van de Hollandse, vrouwelijke dikbil-koe. Doordat dit vlees goed dooraderd is en precies genoeg vet heeft, heeft het de maximale smaak en malsheid. Een is gewoon een perfect en sappig stuk vlees waar ik persoonlijk dan bijvoorbeeld risotto bij eet.”
Wat is jouw favoriete product van Keurslagerij van der Geest Haarlem ?