Grote Afrekenactie: “We kunnen alleen maar glimlachen.”

Als onze presentator Gerard tijdens de Grote Afrekenactie voor deze twee dames hun lunch bij Mr Cocker wil afrekenen, hoort hij dat ze in Centrum Schalkwijk zijn met een bijzondere missie. Gerard draagt heel graag – namens de winkeliers natuurijk – bij aan deze missie.
Benieuwd? Lees dan onderstaand artikel en bekijk het filmpje

Ze zeggen, wat je geeft, krijg je terug. Dat geldt zeker voor Nikki Rethmeier (54), oprichtster van Stichting Contacthond.

Nikki: ‘We gingen net even bij Mr. Cocker zitten om te lunchen en onze inkooplijst na te lopen voor een project waar mijn stichting bij betrokken is. Contacthond zet therapiehonden in voor mensen met een hulpvraag en we werken veel met psychisch en lichamelijk beperkte kinderen. Vorig jaar reisde ik af naar Indonesië op zoek naar mijn roots. In het dorp waar mijn moeder ooit woonde, liep ik tegen een schooltje aan voor kinderen met een beperking. In Indonesië worden deze kinderen als ‘nutteloos’ bestempeld en weggestopt, maar bij deze school investeren ze in wat de kinderen wél kunnen. Dat vond ik zo mooi, dat ik besloot met Contacthond een bijdrage te leveren.

We hebben een crowdfunding gestart voor een schoolbus en kregen genoeg donaties om de schoolbus ook nog eens vol te laden met schriftjes, pennen en kleurpotloden. Kun je je hun gezichtjes al voorstellen? Voor die inkopen zijn we hier in Centrum Schalkwijk, want je hebt hier een Intertoys en Action onder één dak. En toen stond net ineens de centrummanager met cameracrew voor onze neus om onze lunch te betalen! Toen we vertelden met welk doel we in het centrum zijn, besloot Centrum Schalkwijk direct nog een extra donatie van €100,- aan de stichting te doen. We kunnen alleen maar glimlachen. Zo’n gul gebaar!’

 

Meer informatie over Stichting Contacthond? Klik dan hier

Deel dit bericht: