Het verhaal van Simon van outletwinkel ‘Corel’

Er is een echte stoffen expert neergestreken in Centrum Schalkwijk. Simon Kurum verkoopt kwalitatief goede merken voor weinig geld.

Simon: ‘We zijn een familiebedrijf en dit is onze achtste winkel. De naam hangt nog niet op de pui, maar we heten Corel. Mijn neef, schoonzus, mijn vrouw en ik runnen samen twee winkels in Laren, twee in Amsterdam, één in Lisse, twee in België en nu dus één in Centrum Schalkwijk. Ons concept; we kopen dure, kwalitatief goede merken op van bedrijven die failliet zijn gegaan en verkopen die door voor een lage prijs. Het meeste komt uit Portugal, Griekenland en Italië.

Mijn vader zat ook in de stoffen. Voor hem deed ik vroeger al de kwaliteitscontrole. En ook nu nog onderzoeken we zelf alle kleding, van de stoffen tot het garen, om te kunnen waarborgen dat het écht katoen is en géén stof afval, waarvan de oorsprong niet is terug te halen. Je wilt het altijd zo goedkoop mogelijk doen natuurlijk, zowel voor jezelf als je klant, maar we vinden het niet verantwoord om kleding uit bijvoorbeeld Bangladesh te halen.

90% van onze kleding komt dus uit Europa. En 90% procent is van katoen en viscose. We gebruiken geen acryl. We hebben ook eigen kledinglijnen en hebben 100% zicht op de werkomstandigheden van de mensen die daaraan werken. Bij ons staat duurzaamheid voorop.’

Deel dit bericht: