Hoe “onze” Intertoys is gered

Intertoys franchise eigenaar Sjoerd Kolkman redde “onze” Intertoys 

 

Kolkman: ‘We zijn door een achtbaan aan emoties gegaan! Maar ik ben heel blij met het resultaat. Het rommelde wel al even, maar dat Intertoys landelijk failliet zou gaan, hadden ook wij niet zien aankomen. Vanaf het moment dat er uitstel van betaling was aangevraagd, zijn we met de hele franchise vereniging bij elkaar gekomen om de saamhorigheid te bewaren. Dat waren een paar slapeloze nachten. Maar mijn vrouw en ik zijn positief ingesteld. We denken altijd: “Het komt wel goed.”.

 

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan, heeft besloten 120 landelijke Intertoys winkels over te nemen. De franchise in Schalkwijk zat daar niet bij en lag dus voor het oprapen. Dat bood perspectief voor ons. Wij zijn heel snel gaan schakelen om een doorstart te kunnen genereren en het personeel te kunnen behouden.

 

Sommigen verklaren me voor gek; “waar begin je aan?”. Maar als het geen rendabele winkel was geweest, hadden we het natuurlijk niet gedaan. Daarnaast hielp ik als tienjarig jongetje mijn zus al dozen uitpakken tijdens haar zaterdagbaantje bij Intertoys Santpoort. Na een opleiding detailhandel en zeventien jaar trouwe dienst, namen mijn vrouw en ik drie jaar geleden (2016) de winkel over. We zijn nog jong! En we geloven dat er voor Schalkwijk veel in het verschiet ligt.’

 

Deel dit bericht: