In the Spotlight: Centrummanager Gerard Zwier

Centrummanager Gerard Zwier is in 1983 als bedrijfsleider van Intertoys in Centrum Schalkwijk komen werken en is sindsdien niet weg te slaan.

Gerard: ‘Vanmorgen ging het rolluik van Haverkort Juweliers niet open. Dat kost hen inkomsten. Ik ben dan als eerste ter plaatse, adviseer of zet de juiste mensen erop. Wanneer je in een gebouw werkt dat aan onderhoud tekortkomt, ben je constant brandjes aan het blussen en ben je ook niet voor het eten thuis. Maar ik doe het heel graag, want iedereen hier werkt ongelooflijk hard om er het beste van te maken. En ik weet hoe het is om ondernemer te zijn. Dat is hard bikkelen, al helemaal in deze tijd.

Het is tot nu toe erg moeilijk geweest om de juiste geldstromen in werking te stellen ten behoeve van het centrum, maar het is eindelijk zover. De eerste palen van de nieuwe brug staan in de grond en er gaat de komende drie jaar nog veel meer veranderen. Op de parkeerplaats komt een nieuw gebouw met zes parkeerlagen, woningen en horecatentjes met gezellige terrassen. En de bouw van de bioscoop wordt deze zomer al gestart.

Maar wat mij, los van de herontwikkeling, vooral goed doet is het succes van SHOW IT!, het talenten evenement dat we dit hele jaar maandelijks in het centrum georganiseerd hebben. Het is fantastisch om mensen van alle leeftijden en niveaus een podium te bieden om zichzelf te laten zien en hun passie te delen. Het werkt verbindend, want wat is er mooier dan mensen te zien stralen? De detailhandel heeft het zwaar, maar het saamhorigheidsgevoel en vertrouwen in deze plek groeit. En we zijn pas net begonnen.’

 

Deel dit bericht: