In the Spotlight: de Wereldmuziekschool

De Wereld Muziek School brengt mensen van verschillende culturen en leeftijden bijeen. Met als gemene deler; hun liefde voor muziek.

Hein Henricus Pijnenburg is oprichter, directeur en docent bij de Wereldmuziekschool in Centrum Schalkwijk. Hij voelt zich volledig thuis in het voormalig ABN gebouw waar -behalve de geldkluis, die nu als geluidsdichte ruimte voor slagwerkers dient- niets meer van de bank in terug is te zien.

Hein: ‘Het bevalt ons geweldig in Centrum Schalkwijk. De afstand tot de mensen die we willen bereiken is minimaal. Iedereen die ooit iets met muziek heeft gewild, kan gewoon binnenlopen. We hebben een gezellige zaal met tafels, stoelen en een barretje. En we zijn elke dag van 09:00 tot 22:00 uur geopend in verband met muzieklessen.

De missie van onze muziekschool is zoveel mogelijk mensen door middel van muziek te verbinden. Zolang je het leuk vindt om samen muziek te maken, is het goed. Je hoeft niet per se als doel te hebben om perfect te kunnen spelen. Je kunt hier muzieklessen volgen, in een bandje meespelen, in een koor meezingen of samen oefenen. En je hoeft niet zelf in het bezit te zijn van een instrument.

We hebben leerlingen van alle leeftijden en achtergronden. Nu is er bijvoorbeeld een repetitie aan de gang van de jeugdgroep De Bandleys, waarvoor we spontaan op het plein het podium hebben opgebouwd. Leuk voor het winkelend publiek. En zometeen gaat een Turkse muziekgroep van de Alevitische gemeenschap uit Parkwijk op.

Woensdag 5 juni komt om 16:00 uur het FMK, een jongerengroep uit Bonaire, een workshop geven over de Boneriaanse, folklorische muziek. De workshop beslaat de tradities, feesten, zang en dans van Rincon, waar de jongeren vandaan komen en tevens het oudste dorp in het Caribisch gebied. Deelname is gratis en iedereen is welkom!’

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email