In the Spotlight: Sevil’s Hairplace

Sevil Guncicek (30) van Sevil’s Hairplace, heeft samen met haar man Hakan (32) van haar droom haar werk gemaakt.

Sevil: ‘Ik wilde als klein meisje al kapster worden, maar op aandringen van mijn ouders ben ik na het VMBO de havo gaan doen. Dat was geen succes. Na een opleiding Internationale Groothandel eindigde ik als administratief medewerker bij een groot bedrijf. Elke dag achter de computer, ik vond het zo saai.’

Hakan vult aan: ‘Ik weet het nog precies toen ze het zei: “Ik wil mijn droom achterna.” Kort daarna zag ik een cursus Hair extensions zetten op een veilingsite. Samen deden we een bod van €10,- en ja hoor, hij was voor ons. Die cursus kostte een paar honderd euro! Ondernemen is een kwestie van hard werken, maar ook van kansen zien en grijpen. Dat durft Sevil. Toen is ze vanuit huis begonnen.’

Sevil: ‘Ineens kwam mijn opleiding toch van pas bij de inkoop van de beste producten. We gebruiken écht haar, maar maken de extensions zelf. Zo maken we een luxe product voor iedereen toegankelijk. Daarom hebben we klanten uit heel Nederland. Daar ben ik trots op. Elke vrouw verdient het om zichzelf te kunnen verwennen voor een leuke prijs. In 2013 huurden we via een gemeentelijk project in Schalkwijk een garagebox als winkel. En in 2016 maakten we de overstap naar een echte winkel op het Marsmanplein.

We groeiden naar drie personeelsleden, maar mijn hart lag in Schalkwijk. Dus toen we van de zomer langs dit pandje in Centrum Schalkwijk liepen, stelde ik voor om alleen even te informeren. Toen ging alles ineens heel snel. We zijn ontzettend blij om weer terug te zijn. We hebben hier meer inloop en zijn opnieuw gegroeid. Daarnaast hebben we veel verwachtingen voor de toekomst van deze locatie.’

 

 

Deel dit bericht: