In the Spotlight: Turgut van Bisiklet

 “Eigenlijk heb ik al 30 jaar de wens om als fietsenmaker een eigen bedrijf te starten”, zegt Turgut Ergün. Turgut is getrouwd en vader van vijf kinderen, waaronder een drieling (3 meiden van 3,5 jaar) en woont op steenworp afstand van Centrum Schalkwijk.

“Al zolang ik me kan herinneren heb ik een passie voor fietsen. Het was dan ook voor niemand een verrassing toen ik in 1992 ging werken bij een fietsenmaker in Nieuw-Vennep en later in Hoofddorp. Ik haalde toen ook mijn Rijwielherstel-diploma”.

Alhoewel de passie voor fietsen blijft werkt Turgut daarna achtereenvolgens voor de brandweer en als werkbegeleider bij ‘Ons Tweede Huis’ in Amstelveen. Maar als Turgut naar Centrum Schalkwijk gaat om boodschappen te doen, ziet hij de lege plek in de parkeergarage waar eerder een fietsenmaker zat.

“Het begon, hoe zeg je dat, te kriebelen; zou mijn oude droom hier uit kunnen komen? “, zegt Turgut breed glimlachend. Dat dat kan is inmiddels bewezen. Begin deze maand opende hij in de parkeergarage bij Centrum Schalkwijk zijn zaak Bisiklet, waar hij met al zijn ervaring en heel veel plezier fietsen zal repareren. Naast zijn werkplaats bevinden zich de nieuwe openbare toiletten, die Turgut zal beheren.

Wij wensen Turgut ontzettend veel succes en plezier!

Deel dit bericht: