Maak kennis met …

Misschien heb je Danuta Pigue al wel eens gezien in de Woord en Daad Kringloopwinkel Schalkwijk. Danuta verkoopt er namelijk al een tijdje de lekkerste broodjes. Wij waren benieuwd naar het verhaal van Danuta en stelden haar wat vragen 🙂

Hoe ben jij bij de Woord en Daad winkel in Centrum Schalkwijk terecht gekomen?
Ik ben sinds een aantal jaar lid van de Het Open Huis. Zij weten dat ik graag met eten bezig ben en hebben me daarom benaderd voor het verkopen van broodjes in de koffiehoek.

Wat maakt het werken hier zo leuk?
Er werken hier jonge en oude mensen met veel verschillende achtergronden. Iedereen werkt er omdat ze graag iets willen doen op sociaal en maatschappelijk vlak. Het publiek is ook zeer uiteenlopend. Kortom geen dag is hetzelfde. De sfeer is gezellig en het is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn.

Ben je afkomstig uit Haarlem?
Ja, ik ben hier geboren en getogen. Mijn jeugd jaren speelden zich af in Schalkwijk. Ik heb het oude – niet overdekte – winkelcentrum meegemaakt en de overstap naar het overdekte winkelcentrum. Ik ben benieuwd hoe Schalkwijk er na de verbouwing uit zal zien.

Wat is jouw eigen lievelingsbroodje?
Mijn lievelingsbroodje is toch het broodje bakkeljauw, maar de meeste mensen komen voor de hete kip of tosti’s.

Is er nog iets dat je ‘kwijt’ wilt?
Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen! Ik mag mijn broodjes verkopen vanuit de leukste kringloopwinkel van Haarlem en daarmee is mijn lang verwachte droom uitgekomen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email