Interview met Patricia Verkaaik van Patricia’s Handwerkshop

Wat gebeurt er in Centrum Schalkwijk?

“Het is altijd spannend in het begin, maar ik ben blij dat ik de sprong gewaagd heb.”

In februari 2017 verblijdde Patricia Verkaaik (48) Centrum Schalkwijk met de komst van haar winkel; Patricia’s Handwerkshop. Hoe gaat het twee jaar later?

Verkaaik: ‘Het gaat goed! We hebben inmiddels twee inloopdagen waarop we gezellig twee uurtjes bij elkaar zijn. Je neemt je eigen werk mee, kunt inspiratie opdoen en elkaar te hulp schieten. Ik neem lekkers mee, daar vraag ik een kleine bijdrage voor. En het moment dat je materiaal nodig hebt, heb ik het hier natuurlijk liggen. Ik heb alle leeftijden aan tafel zitten, de oudste is 84 jaar! De groep op vrijdag werd zo groot, dat je nu ook op dinsdag kunt komen handwerken. Daar is nog plek!

Ook mijn assortiment is gegroeid. Ik begon met bollen van Scheepjes. Nu heb ik ook Durable en Schachenmayr. Ik richt me voor 90% op haken en breien, dat doen mensen veel. Maar ik heb ook artikelen voor naaien en borduren. Ik probeer van alles wat neer te leggen en als mensen specifieke wensen hebben, bestel ik het voor ze. Het is altijd spannend in het begin, maar ik ben blij dat ik de sprong gewaagd heb. Ze zijn ook lekker bezig met het creëren van gezelligheid in Centrum Schalkwijk. Live muziek en marktjes. Daar profiteer ik van.’

Deel dit bericht: