Ton Does: “Ik ga het ontzettend missen!”

Schulte Herenmode bedrijfsleider, Ton Does (66), gaat met pensioen. Zaterdag 8 augustus is zijn laatste werkdag en dat is het einde van een tijdperk.

Ton: ‘Het is zo’n raar idee dat het werk ineens ophoudt. Mijn vrouw zei laatst nog; “Jij gaat áltijd vrolijk naar je werk!”. Ruim 26 jaar heb ik hier gestaan en lief en leed met mensen gedeeld. Afgelopen woensdag was ik nog bij een condoleance van een vaste klant. De band die je opbouwt met klanten geeft iets speciaals aan alles wat je doet.

In 1994 werd ik in Centrum Schalkwijk aangenomen als bedrijfsleider bij wat nu Schulte Herenmode heet. De toenmalige eigenaresse kwam net als ik uit Hillegom, dus het klikte meteen. Tot mijn grote plezier werd ik volledig vrijgelaten in mijn aanpak. Op de winkelvloer staan is namelijk emotie. Het is een ‘feeling’ creëren voor wat er in je winkel gebeurt, wie er binnenloopt en wat diegene wil. Dat gaat niet vanachter een bureau.

Ik ga het ontzettend missen en toch gaat het uitstekend met me, want ik kijk er naar uit om samen met mijn vrouw deze nieuwe fase van ons leven vorm te geven. Daarnaast kijk ik terug op een hele mooie tijd. Dat komt mede door mijn collega’s Leny Padding en Lea Huisman met wie ik ruim 20 jaar de winkel heb gerund. En door doorzetters als Jan Konijn, de voorzitter van de winkeliersvereniging en centrummanager Gerard Zwier. Mensen die tegen de bierkaai vechten en altijd hun beste beentje voor blijven zetten, daar heb ik mateloos respect voor.’

Deel dit bericht: