Vijf vragen aan …. Anthal Zandvliet

Centrum Schalkwijk Vernieuwt! En omdat jullie vast ook erg benieuwd zijn naar alles wat er momenteel wordt gebouwd, wie er aan het werk zijn en hoe een dag op de bouw er voor hen uitziet, stellen we een aantal betrokkenen de komende tijd een paar vragen. We starten met Anthal Zandvliet. Als hoofduitvoerder van BAM Wonen heeft hij de dagelijkse leiding over de bouw van het Floridablok.


Hoe ziet een gemiddelde dag op de bouwplaats er voor jou uit en hoeveel man heb je daarbij aan het werk?

“Om 6 uur kom ik aan op de bouwplaats, waarna om 6.45 uur het dagelijks overleg met alle voorlieden plaatsvindt. Dat duurt maar een minuut of 10 en in die tijd nemen we kort alle werkzaamheden van die dag door. Daarna gaat iedereen aan het werk en beweeg ik me tussen het kantoor in de bouwkeet en de bouwplaats zelf

Op dit moment werken we nog aan de ruwbouw. Dat doen we met ongeveer 30 man. De volgende fase is de gevelsluiting en daarna volgt de afbouw, ofwel de afwerking. Tegen die tijd werken we hier met ongeveer 100 personen.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging binnen dit project?

“Het is een grote hoeveelheid werk in een gebied waar gelijktijdig meer gebouwd wordt en waar natuurlijk rekening gehouden moet worden met omwonenden en de bezoekers van Centrum Schalkwijk. Om alles met zo min mogelijk overlast toch gestroomlijnd te laten verlopen, is voor mij de grootste uitdaging”

Jij bent verantwoordelijk voor het zogenoemde Floridablok, wat is de te verwachten grootste mijlpaal voor de komende tijd?

“We verwachten rond oktober of november het hoogste punt te bereiken (10 verdiepingen!). De onderste verdieping is voor de supermarkten. Daarboven komen 5 parkeerdekken en – tegenover de bioscoop – 3 woonlagen. Een flinke toren dus!”


We begrepen dat dit terrein waarop je nu aan het bouwen bent voor jou niet onbekend is. Kun je daar iets over vertellen?

“Jazeker, ik ben opgegroeid in Vijfhuizen en als we dan naar Haarlem gingen, kwamen we met de Zuidagent langs het winkelcentrum. Natuurlijk kwamen we ook in het winkelcentrum en ik vond het altijd erg leuk om naar de kermis te gaan die hier op de plek waar we nu bouwen was”

Kun je tot slot nog voor ons opsommen wat er in deze gebouwen komt, voor zover dat bekend is natuurlijk?

“Er komt een nieuwe Aldi en de Albert Heijn, Etos en Gall&Gall komen vanuit het bestaande winkelcentrum hier naartoe. Er zijn nog meer horeca en winkel plekken, maar daar weet ik op dit moment de invulling nog niet van. Verder komen er 158 appartementen, waarvan er 36 speciale zorg-appartementen zijn. Ook komt er een flinke parkeergarage voor bewoners en bezoekers van het winkelgebied”

Deel dit bericht: