Vijf vragen aan … Peter Lute

Centrum Schalkwijk Vernieuwt! En omdat jullie vast ook erg benieuwd zijn naar alles wat er momenteel wordt gebouwd, wie er aan het werk zijn en hoe een dag op de bouw er voor hen uitziet, stellen we een aantal betrokkenen de komende tijd een paar vragen. Eerder al stelden we vragen aan Anthal Zandvliet (hoofduitvoerder van BAM Wonen). Nu is het de beurt aan Peter Lute van Bouwbedrijf Vrolijk. Peter werkt als uitvoerder aan de Kinepolis bioscoop.

Kun je ons iets vertellen over een dagje op de bouwplaats?

Rond 6.10 uur ben ik op de bouw aanwezig en dan zet ik het koffiepotje aan, loop een rondje door het gebouw om te checken of alles goed is en doe de sleutels in de heftruck, stapelaar en bouwlift. Vervolgens zijn mijn collega Jeroen en ik tot ongeveer 10.00 uur bezig met de ‘waan van de dag’; nieuwe medewerkers inschrijven, de dagstart met voormannen, etc. Daarna richten we ons op de planning en voortgang in de toekomst. We proberen steeds 6 weken vooruit te kijken. Ook hebben we dagelijks overleg met de projectleider en opdrachtgevers.

Hoeveel mensen werken er aan de bioscoop?

Momenteel zijn er zo’n 30 mensen aan het werk.

Wat is voor jou de grootste uitdaging bij deze bouw?

De grootste uitdaging hier is de complexiteit van de technische installaties en dan met name hoe dat allemaal in zo weinig mogelijk ruimte weggestopt kan worden. Verder is de tijdsdruk ook wel een uitdaging.

Wanneer zal de oplevering zijn?

Wij moeten opleveren aan Kinepolis op 31 augustus en de bioscoop moet vervolgens vóór de herfstvakantie open zijn. Dat is ontzettend snel, maar we gaan er echt vanuit dat dat gaat lukken!

Een film kijken in de bioscoop waar je zelf aan gewerkt hebt is vast extra leuk, maar naar welke film zou je dan gaan?

Ik heb mijn gezin beloofd dat we een keer met z’n allen naar de bios gaan. Wat mij betreft wordt het dan ‘the rocketman’, maar ik weet niet of de rest daar ook zo over denkt 😉.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email